Sve zdravstvene ustanove u Novom Sadu pune, očekuju se teže mere

- Ne vidimo još tendenciju pada broja novobolelih - rekao je Zoran Gojković

  • 2
Doktor, pacijent, bolnica, odela, maska, rukavica, vizir, koronavirus Foto: Tanjug/AP

U poslednje tri, četri nedelje stalno registrujemo sve veći broj zaraženih virusom korona u Novom Sadu, a sve zdravstvene ustanove u Novom Sadu su pune, kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković.

On je na TV Pink rekao da su upozoravali građane da moraju striktno da se pridržavaju mera da ne bismo došli u situaciju u kojoj se sada nalazimo.

- Ne vidimo još tendenciju pada broja novobolelih. Zdravstvene ustanove u Novom Sadu su pune, Klinički centar Vojvodine radi faktički u četiri kovid zgrade, pet intenzivnih jedinica. Od juče je krenula i vojna bolnica u Petrovaradinu da prima pacijente - rekao je Gojković.

Naveo je da su skoro svi kapaciteti Kliničkog centra Vojvodine stavljeni na raspolaganje za kovid pacijente i da to pravi veliki pritisak na zdravstveni sistem, na rad, na zaposlene, na sve ono što je vezano za funkcionisanje zdravstva.

- Moramo ići opet u neke teže mere, sada su već i uputni i rad svih bazena i svega onoga što je moglo da funkcioniše da smo jednostavno se pridržavali onoga o čemu pričamo četiri, pet meseci - rekao je Gojković i naglasio važnost pridržavanja svih preventivnih mera.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    18. jul 2020 | 12:32

    Šta je sa bolnicama u Senti, Somboru, Subotici, Zrenjaninu? Po čemu se svi dovoze u Novi Sad?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA