≫ 

Načelnik dr Vukosavljević: Ceo jedan Vršac je zbrinut na VMA od početka epidemije

Trideset i pet hiljada od početka epidemije je zbrinuto na VMA

  • 0
Načelnik Vojnomedicinske akademije dr Miroslav Vukosavljević Načelnik VMA dr Miroslav Vukosavljević / Printskrin: YT/Министарство одбране и Војска Србије

Načelnik Vojnomedicinske akademije dr Miroslav Vukosavljević istakao je da je bila burna protekla noć u ovoj ustanovi, govoreći za Jutarnji program TV Prva.

Trenutno je 480 pacijenata zbrinuto na VMA. Ostalo je još pedesetak slobodnih kreveta. Podsetimo, VMA nije u kovid sistemu, već dok druge bolnice jesu, Akademija prima civile - hitne pacijente i pacijente sa malignim oboljenjima.

- Teško je danas razlučiti ko je kovid a ko ne, mi to na našem trijažnom odeljenju to radimo, da razlučimo ko je za nas, a ko za druge vojne ustanove - rekao je dr Vukosavljević.

Napominje da su u sve većem procentu kovid pozitivni pacijenti koji dolaze na VMA i apelovao na građane da poštuju mere.

- Trideset i pet hiljada od početka epidemije je zbrinuto na VMA, to je jedan Vršac. Možete pomoći i vama i nama, tako što ćete nositi maske, mere distance, pranje ruku, higijena...

- Ako se ovako bude nastavilo, naravno da smo na gornjoj granici pucanja zdravstvenog sistema. Siguran sam da će građani pomoći da ne pređemo crvenu liniju - zaključio je on.

Video: Otvorena kovid bolnica Banjica: Predveče očekuju veći pritisak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA