≫ 

Od sutra će svi građani koji se testiraju moći putem aplikacije da provere svoje rezulate

Veliki broj testiranih pacijenata je zaglušio sistem, laboratorije su imale "repove"

  • 5

Na pitanje zbog čega laboratorija "Vatreno oko" još uvek nije dostavila rezultate pacijentima koji su se testirali na korona virus 6, 7. i 8. jula, pokrajinski sekretar Vojvodine za zdravstvo Zoran Gojković kazao je da su neke laboratorije u Srbiji imale mnogo "repova".

- Veliki broj testiranih pacijenata je zaglušio sistem, o tome smo već govorili prethodnih dana. Uspeli smo sa današnjim danom da uglavnom izađemo iz svega toga. Sve je manje repova, ostataka. Nadam se da ćemo od sutra moći da se svega toga oslobodimo i da ispoštujemo to da analize budu gotove u najoptimalnijem roku, 24-48 sati od testiranja - kazao je Gojković na konferenciji za štampu.

On je dodao kako su Vlada Republike Srbije i Kancelarija za IT donele rešenje koje bi trebalo da ceo proces ubrza.

- Od sutra će svi građani koji se testiraju moći da putem aplikacije provere svoje rezulate. Taj servis bi trebalo da sa radom krene od sutra popodne - dodao je on.

Kako je kazao, krizni štabovi na nivou lokalnih samouprava svaki dan drže svoje konferecnije za štampu i obaveštavaju javnost o podacima koje su im dostavili njihovi zavodi za javna zdravlja. Iz tog razloga se, kako je objasnio, podaci o obolelima na nivuu lokalnih samouprava ne pojavljuju na sajtu covid19.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    19. jul 2020 | 16:13

    Super. A kada ce gradjani moci da se testiraju?! I dobiju rezultate u roku od 24 sata?

  • Luuu

    19. jul 2020 | 17:13

    Moj momak i ja cekamo vec 2 nedelje da dobijemo rezultate. . On je lecen terapijom protiv Covida-19 i pusten iz bolnice a ni ne znamo da li je imao Covid.. Mi sad opet moramo da idemo i da cekamo satima da kako bi nas testirali a potencijalno da nismo sedeli kod kuce mogli smo da zarazimo mnoge ljude, kao sto su mozda neki koji su isto u nedogled cekali rezultate!

  • Vuk

    19. jul 2020 | 16:14

    Za jedno mesec dana, moci ce mo da se sami testiramo pomocu aplikacije verovatno a do nove godine i da se lecimo pomocu aplikacije kada stigne 5G mreza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA