Hospitalizovana majka ostavljene bebe iz Šapca: Suprug rekao da je dete našao kod traktora

Vrlo brzo je otkriveno ko je majka deteta, pa je i ona dobila neophodnu lekarsku pomoć, ali je i dalje nepoznatno puno detalja

  • 0
Ostavljena beba, napuštena, Kučevo, Hitna pomoć Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

D. T. iz Klenja, kod Bogatića, koja je krila da se porodila, a čiji je suprug u petak ujutro navodno pronašao bebu kod traktora u dvorištu, po nalogu istražnih organa upućena je na pregled, a potom je hospitalizovana u bolnici u Loznici.

- Njeno zdravstveno stanje je stabilno, ali su lekari procenili da je najbolje da bude hospitalizovana - kaže izvor Telegrafa.

Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu se još nije izjasnilo o eventualnoj krivičnoj odgovornosti, s obzirom na to da istraga još nije okončana.

Nepoznato je još dosta detalja o ovom nesvakidašnjem slučaju koji je uznemirio celu Mačvu, a koji je policija u Bogatiću rasvetlila u veoma kratkom roku.

Ispostavilo se da je zahvaljujući naporima inspektora policijske stanice u Bogatiću, vrlo brzo otkriveno ko je majka deteta, pa je i ona dobila neophodnu lekarsku pomoć.

Dečak je, podsetimo, nakon što su ga pregledali u hitnoj službi Doma zdravlja u Bogatiću, još u petak pre podne smešten u porodilištu lozničke bolnice.

Slučaj još nepoznanica

U interesu istrage još se ne saopštavaju detalji, poput gde se i kako žena porodila, da li joj je neko pomogao i zašto je imala nameru da sakrije svoje dete ili su, možda, oboje supružnika imali takvu nameru. Oni će istražnim organima objasniti motive i zašto je žena rizikovala svoj i život deteta, za šta bi mogla i krivično da bude sankcionisana.

Otkako je objavljena priča o "ostavljenoj" bebi ljudi u ovom kraju su sumnjali da supružnici "nešto" kriju i nagađali su šta je prava istina.

I sam D. T., koji je bebu "pronašao" usmeravao je istražne organe u drugom pravcu, na "neku ženu iz Šapca", pominjao kako je čuo da se automobil zaustavio pred kućom pa onda brzo otišao, pred novinarima se izjašnjavo kao "porodičan čovek" koji ima troje odrasle dece, pa je kao humanista i hrišćanin odlučio da pozove policiju i bebi pomogne tako što ju je odneo u Dom zdravlja.

Šokantan obrt u policijskoj istrazi manje je iznenadio meštane Klenja koji poznaju porodicu D. T. Pojedini spominju narušene porodične odnose i kako se on pre pola godine trovao zbog čega je bio hospitalizovan.

Video: Čika doca za primer: Mališani iz njegove ordinacije izlaze bez ijedne suze i sa osmehom na licu

(D.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA