Puna trijaža u Loznici, samo u prvoj smeni pregledamo 100 sumnjivih na kovid: Obolele još 24 osobe

Pacijenti koji su u težem stanju upućuju se u bolnice u Šapcu, Požarevcu ili Smederevu

  • 0
Dom zdravlja Dr Milenko Marin Loznica Printskrin: Facebook/Dom zdravlja"Dr Milenko Marin"Loznica/RTV Lotel

U trijažnom centru Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“ u Loznici, juče je, u prvoj smeni, pregledano skoro 100 pacijenata, koji su se žalili na probleme respiratornog trakta, mučnine, bol u grudima ili temperaturu, rekla je za Novosti dr Branka Krasavac, direktorka te ustanove, ističuči da, svakodnevno, na zbrinjavanju pacijenata, na tom poslu, radi 10 lekara i 10 medicinskih sestara.

Oni za koje se, posle pregleda i dijagnostike, ustanovi da postoji sumnja na korona virus, upućuje se na Infektivno odeljenje, pošto Opšta bolnica u ovom gradu nema kovid odeljenje.

Pacijenti, koji su u težem stanju, upućuju se u šabačku ili bolnice u Požarevcu i Smederevu. Neki ostaju na zbrinjavanju na Infektivnom odeljenju.

U poslednja dva dana, u Loznici je zabeleženo 24 inficiranih korona virusom, što je manje, nego prošle sedmice, kada se broj kretao od 62-30 obolelih dnevno.

U gradu je proglašena vandredna situacija i naredbe gradske vlasti se, uglavnom, poštuju. Broj obolelih Lozničana od korona virusa narastao je na 409, u Krupnju ih je 10, gde je epidemiološka situacija stabilna, u Ljuboviji ih je 20, a u Malom Zvorniku 22.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA