≫ 

Kon apelovao da počne kažnjavanje, a sad je reagovala i Kisić: "Nisam za to, ali jeste krajnja mera"

"Ne mogu da shvatim da bi se neko pre pridržavao mera da ne bi platio kaznu, nego da bi zaštitio sebe", ovako je dr Darija Kisić Tepavčević prokomentarisala kaznenu politiku

  • 20

Na redovnoj konferenciji Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa u Srbiji, a povodom stanja kada je u pitanju Covid-19 u našoj zemlji dr Darija Kisić Tepavčević je prokomentarisala apel dr Kona na inspekcije da počnu sa kažnjavanjem onih koji se ne pridržavaju predloženih mera i rekla da lično ne misli da je takva politika popularna i posebno efikasna.

- Stalno ističemo da je mnogo nepoznanica o ovom virusu, ali da su preventivne mere značajne i efikasne i kad godi spominjemo nove, one se vrte oko istih stvari samo su načini za postizanje učestalosti primene različiti. Kada je u pitanju kaznena politika mislim da ona nije popularna i ja lično mislim da nije posebno efikasna, ali jeste krajnja instanca da se mere što više sprovode - kazala je Kisić Tepavčević.

Konferencija, krizni štab Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Kako je istakla pridržavanje mera nije kolektivna odluka već lična odgovornost.

- Ja ne mogu da shvatim da bi se neko pre pridržavao mera da ne bi platio kaznu, a ne da bi zaštitio sebe i svoju porodicu. To jeste krajnja mera, za koju se nadam da nam neće biti potrebna - kazala je ona.

Doktorka je primetila i da smo kao narod postali odgovorniji i svesniji da virus neće nestati.

- Maske postaju i deo garderobe i nisu neuobičajene, i kada hodamo na ulici možemo da vidimo da ih građani nose, a u zatvorenim prostorima to je pravilo. Nadam se da tako nešto (kaznena politika) neće biti potrebno, a brojevi koje beležimo govore da se itekako pridržavamo preventivnih mera i ne smemo sada da se opustimo i moramo da u tom smislu utičemo i na naše članove porodice da ih se pridržavaju - rekla je ona.

Video: U Srbiji preminulo osam osoba od korone, na respiratoru 156 pacijenta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    28. jul 2020 | 17:11

    More udri po dzepu,ovaj nedokazani narod samo to i razume!!!

  • tea

    28. jul 2020 | 16:13

    onaj ko nece milom da postuje pravila morace silom.

  • D

    28. jul 2020 | 17:40

    Suvise smo primitivan narod,a to se ogleda u tome sto imamo predrasude. U ovakvim situacijama proradi odbrambeni mehanizam da nas neko ne prevari, sve smo ih provalili i slicno. Ovi sto ne nose maske, ugrozavaju ostsle. To je ktivicno delo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA