≫ 

Kisić nije na spisku članova Kriznog štaba, objašnjava ima li razlike između stalnih i angažovanih

- Svi dajemo svoj doprinos koliko možemo, sa istim ciljem - rekla je ona

  • 2

Na redovnoj konferenciji Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa u Srbiji, a povodom stanja kada je u pitanju Covid-19 u našoj zemlji doktorka Darija Kisić Tepavčević objasnila je da li postoji razlika između stalnih i angažovanih članova Kriznog štaba.

Kako je rekla svi članovi su jednaki, bez obzira na formalno pravni status.

- Svi dajemo svoj doprinos koliko možemo, sa istim ciljem. Bez obzira na status naša reč se podjednako čuje i moram da kažem da sve odluke koje smo donosili jesu produkt diskusije i uvek su bile jednoglasne. Ne postoji nikakva razlika i svi dajemo svoj doprinos bez obzira na status - kazala je ona.

Podsećamo, na spisku članova Kriznog štaba nema zamenice Instituta "Batut" Darije Kisić Tepavčević i imunologa dr Srđe Jankovića, a na pitanje zašto je to tako, iz Vlade Srbije su ranije dopisom za medije odgovorili:

- U Kriznom štabu za borbu protiv epidemije koronavirusa postoje izabrani i angažovani članovi, a dr Darija Kisić Tepavčević je među angažovanim stručnim licima. Svako radno telo Vlade Srbije, po poslovniku Vlade, može angažovati stručna lica radi pomoći u ostvarivanju zadataka zbog kojih je osnovano - naveli su.

U ovom slučaju, kako se dodaje, među angažovanim licima su lekari dr Berislav Vekić, državni sekretar Ministarstva zdravlja, Svetlana Filipović u ime Instituta “Torlak”, dr Darija Kisić Tepavčević iz Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, imunolog Srđan Janković iz Univerzitetske dečije klinike “Tiršova“, Vesna Mijucić iz Institut za transfuziju krvi, Dragana Despot iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, direktor Instituta za javno zdravlje Niš Miodrag Stojanović i dr Tatjana Pekmezović, prodekanka Medicinskog fakulteta.

Takođe, na jučerašnjoj konferenciji dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo Vojvodine, objasnio je da postoje izabrani i angažovani članovi tog tela.

- U formalnom smislu to je radno telo Vlade Republike Srbije, koje po poslovniku Vlade može da angažuje različita stručna lica, to su angažovani članovi kriznog štaba, oni se angažuju kao neko ko će pomoći ostvarivanju zadataka koji se nameću i zbog kojih je vladino telo formirano. Ono što je objavljeno u medijima su izabrani članovi kriznog štaba, ali postoji i veliki broj angažovanih članova kriznog štaba: infektologa, anesteziologa, intenzivista, ali imamo i kolega iz drugih oblasti - kazao je Gojković.

Video: Presek stanja u Srbiji za dan 30. jul, preminuo sedam pacijenata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zac

    30. jul 2020 | 16:45

    Doktorka ,najverovatnije nije vise mogla da podnese sve uvrede i prostakluk koji su joj bili servirani skoro svakog dana.

  • Rade

    30. jul 2020 | 16:12

    Darija Sunce izuzetna si, posle tebe sve su smešne!!! 🥰

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA