Oni će nas predstavljati na Evropskom takmičenju: Podržite naše perspektivne učenike

Učenici se u okviru svoje kompanije bave proizvodnjom pomagala za kretanje slepih i slabovidih osoba, a krajem jula predstavljaju Srbiju na evropskom takmičenju učeničkih kompanija

  • 0
Sixth Sense Foto: Sixth Sense

Učenička kompanija „Sixth Sense“ iz Tehničke škole u Mladenovcu osvojila je prvo mesto na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija. Ovi učenici se u okviru svoje kompanije bave proizvodnjom pomagala za kretanje slepih i slabovidih osoba, a krajem jula predstavljaju Srbiju na evropskom takmičenju učeničkih kompanija koje će, umesto u Portugalu, biti održano onlajn.

Ako želite da podržite naše perspektivne učenike, glasajte ovde.

Ista učenička kompanija osvojila je i specijalnu TeleGroup nagradu za najbolju primenu informaciono-komunikacionih tehnologija.

Drugo mesto osvojila je učenička kompanija „5M“ iz Medicinske škole u Kruševcu sa dizajniranim muškim mirišljavim narukvicama, dok je treće mesto pripalo učenicima iz kompanije „Bee Strong“ iz Srednje škole „Dušan Trivunac Dragoš“ u Svrljigu koji proizvode specifične pčelinje pogače – prihranu za pčele.

Dvadeset najboljih timova iz srednjih škola širom Srbije predstavilo je proizvode i usluge svojih učeničkih kompanija panelu žirija kroz prezentaciju biznis planova, a takmičenje je održano onlajn zbog bezbednosti učesnika.

Učenici koji su „zaposleni” u ovim kompanijama tokom školske godine stiču znanja o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu kroz programe „Dostignuća mladih” i svoju kompaniju vode od osnivanja do izrade kompanijskog izveštaja i zatvaranja kompanije. U 20 najboljih ušle su škole iz Bačke Palanke, Beograda, Vrnjačke Banje, Vršca, Zaječara, Knića, Kruševca, Lazarevca, Niša, Novog Sada, Požege, Raške, Svilajnca, Svrljiga i Užica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA