≫ 

Tri grada u kojim može nastati problem u narednih 48 sati: Korona virus ne jenjava, Lončar upozorio

"Uradili smo sve iz preventivnih razloga"

  • 29

Broj pregleda i prijema zaraženih od korona virusa poslednjih dana ne pada u Čačku, Kraljevu i Požarevcu, zbog čega su danas preduzete nove mere - rekao je danas na konferenciji Kriznog štaba ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On, odgovarajući na pitanje zbog čega predviđa da će se priliv pacijenata u bolnici povećati narednih dana, kazao da je najveće žarište i dalje u Beogradu.

Kretanje broja obolelih od korona virusa, zuti grafikon Ilustracija: Nikola Jovanović

- Imao sam sastanak sa direktorima kovid bolnica. U narednih 48 sati mi nećemo imati problem sa mestima u bolnicama. Ipak, moguće je da će do tih problema doći u Čačku, Kraljevu i Požarevcu, gde broj pregleda i prijema ne pada.

Iz tog razloga jedan deo pacijenata iz tih gradova prebačen je u Beograd, objasnio je ministar.

- Uradili smo to iz preventivnih razloga, da bi oni tamo mogli lakše da rade - kazao je on.

Uz to,  direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović rekla je da će se uskoro utvrditi metoda istraživanja kontakata i traganja za potencijalnim zaraženim osobama.

- Mi smo ovih dana razgovarali o metodama istraživanja i značaju pronalaženja kontakata. Kontaktom se smatra ona osoba koja 15 minuta provede sa zaraženom osobom bez maske i zaštitnih mera. Zbog toga apelujemo da se primenjuju mere zaštite,naročito ako se radi o jednoj porodici u kojoj se nalazi zaražena osoba.

Pogledajte koju grešku Srbi masovno prave s maskom, a tako se mogu zaraziti korona virusom:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čudo Božije

    22. jul 2020 | 17:54

    U Neipokalanów samostan Marijin grad postao je čudo Božije. Frizer koji je bio zaražen covidom 19 i koji je bio u kontaktu sa mušterijama ni jednog nije zarazio. Čak 107 ljudi koji su bili u kontaktu sa tim frizerom posle testiranja stigao im je rezultat za nekoliko dana i svi su bili negativni. Što je najgore taj frizer koji je bio zaražen do dan, danas je na intenzivnoj nezi i pluća mu rade 60%.

  • Jesus

    22. jul 2020 | 18:25

    Nemate vi blage veze. Jedan dan kažete na dobrom smo putu da pobedimo koronu, a drugi dan pričate neku sasvim drugu priču. Nekada sam gledao te vaše konferencije u 15h, a sad mi ne pada napamet. Sve same laži ste izneli u proteklih 2 nedelje. I ko vama da veruje? Samo znam da smo prepušteni sami sebi. Čuvajte se narode jer od ovih nema vajde!

  • Pozarevac

    22. jul 2020 | 19:09

    U Pozarevcu sve puno nevidim nikakve mere , osim da je bolnica puna i puno Begradjana i Kragujevcana svi su u V.Gradistu na jezeru to kada pukne bice haos.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA