Stefan iz Elemira je peške prešao 216 kilometara da bi pomogao blizancima koji boluju od paralize

On je uspešno prevalio put dug 216 km, od Elemira u opštini Zrenjanin do manastira Tumane, u opštini Golubac

  • 1
Stefan Padrov, Elemir Printskrin: Youtube/I love Zrenjanin

Stefan Padrov, 22 godišnji mladić iz Elemira, proteklog vikenda uradio je human i neobičan gest, piše portal I love Zrenjanin.

Uspešno je peške prevalio put dug 216 kilometara od svog mesta do manastira Tumane. Na ovaj korak se odlučio kako bi promovisao humanitarnu akciju kojom se prikuplja pomoć za blizance Saru i Andreja.

– Na ovaj korak sam se odlučio zato jer i dan danas našu decu, kad kažem našu, mislim generalno na svu decu ove države, lečimo slanjem SMS poruka. Ako sam ovim gestom uticao makar i na 10 ljudi da SMS-om podrže moj trud, smatram da sam uradio dobro. Takođe i lično sam već duže vreme hteo da posetim manastir Tumane - priča Stefan.

Vremenske prilike tokom prošlog vikenda više su ličile na novembarske nego julske, objašnjava on.

- To mi je otežavalo put, većinom sam bio mokar do gole kože ali ništa mi to nije teško palo. Ako je Bog na ovaj način hteo da me stavi na iskušenja tim bolje i zahvalan sam na tome – u nekoliko rečenica Stefan opisuje svoje putovanje.

Lečenje blizanaca Sare i Andreja Dedovića (6) možete pomoći slanjem poruke 391 na broj 3030. Oba deteta imaju dijagnozu cerebralne paralize.

- Ovu kao i svu ostalu decu smatram našom odgovornošću i obavezom da im pomognemo – kaže Stefan koji je već najavio sledeći sličan korak kada će prikupljati pomoć za decu sa Kosova.

Pogledajte snimak I love Zrenjanin:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pajko

    22. jul 2020 | 18:12

    Čini mi se da je ovim gestom najviše promovisao samog sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA