≫ 

Direktor KBC Zemun: Lekari spavaju gde stignu, kod kuće, u bolnici. Imam dve molbe za vas

- Moje kolege su sve vreme tamo, prespavaćemo u kući ili bolnici, nemamo vremena da razmišljamo o svemu tome - rekao je Dragoš Stojanović

  • 0
Konferencija, krizni štab Dragoš Stojanović, Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Direktor KBC Zemun Dragoš Stojanović rekao je danas na konferenciji za novinare da nema vremena da previše razmišlja o tome šta druge njegove kolege misle o trenutnoj zdravstvenoj situaciji i radu kriznog štaba, odgovarajući na pitanje o tome kako komentariše peticiju da se promeni Krizni štab.

- Moje kolege su sve vreme tamo, prespavaćemo u kući ili bolnici, nemamo vremena da razmišljamo o svemu tome - rekao je Stojanović.

Na pitanje kako na lekare koji se svakodnevno bore, utiče peticija, dr Stojanović kaže da je radio ceo dan, kao i njegove kolege, da će neki prespavati kod kuće ili u bolnici i da niko nema vremena da razmišlja o tome koji su motivi i želje.

- Imam dve molbe: da vi, mediji, apelujete na naš narod da se pridržavaju zadatih mera, a druga molba: svako onaj ko sumnja, istina je samo jedna i možete doći i lično se uveriti u stanje stvari i u to da naši lekari predano obavljaju svoj posao - rekao je dr Stojanović.

Više otpuštenih nego primljenih

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da je u bolnicama u Srbiji više otpuštenih, nego primljenih pacijenata, što je podatak koji ohrabruje.

- Ima dovoljno mesta u bolnicama i svi kapacteti su preusmereni za nepredviđene situacije, ako do njih dođe. Imamo lekove, imamo kadar i imamo opremu - kaže ministar Lončar.

Niko neće dirati potpisnike peticije

Na pitanje o tome šta će biti sa lekarima koji traže smenu Kriznog štaba, ministar kaže da će postupiti po njihovim apelima, kada je reč o epidemiološkim merama.

- Naravno da ih niko neće dirati, niti to može da se pomisli. Nismo mi plemensko društvo, zaštitićemo ih i poslušaćemo sve njihove apele - izjavio je ministar.

U poslednjih 24 sata preminulo 9 pacijenata

Prema podacima za poslednja 24 časa u Srbiji je potvrđeno još 412 slučajeva zaraze korona virusom. Bilo je devet preminulih za poslednja 24 časa, čime je broj preminulih ukupno skočio na 508.

Testiranih je bilo 11.079, čime se broj ukupno testiranih popeo na 591.350.

Ukupno je 185 osoba na respiratorima. Broj ukupno hosipitalizovanih iznosi 4.649 pacijenata.

Ukupan broj registrovanih slučajeva od početka epidemije je 22.443.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA