≫ 

Kratkotrajna kiša u Nišu uzrokovala poplave: Palilula pod vodom

Nešto pre 20.30 počeo je jak pljusak, po treći put za nešto više od mesec dana

  • 0
Kiša, padavine, vreme, nevreme, poplava, Niš Foto: Tanjug/Dejan Stanković

Jaka kiša praćena grmljavinom zadesila je večeras Niš, a kako javljaju čitaoci opet je, tradicionalno ovog leta, najviše problema na Paliluli gde voda ponovo ulazi u dvorišta, pišu Južne vesti.

Nešto pre 20:30 krenuo je jak pljusak koji se polako smiruje, ali po treći put za nešto više od mesec dana, građani opet imaju sa poplavljenim ulicama, dvorištima i podrumima.

Voda ulazi u dvorišta i podrume u uicama na Paliluli - Njegoševoj i Hajduk Veljkovoj.

Mini jezero je napravljeno i na raskrsnici Knjaževačke i nedavno rekonstruisane Studeničke, a velika voda zadržava se i na kružnom toku kod Doma zdravlja.

Kako javljaju čitaoci u Zetskoj je ponovo, kako opisuju, katastrofalno stanje, a podvožnjak i deo oko stare zgrade Kliničkog centra i stadiona Čair su potpuno poplavljeni.

Poplava ima i u drugim naseljima, kako javljaju čitaoci u naselju Duvanište poplavljena je Ulica Dimitrija Dragovića gde ljudi gaze u vodi do kolena, a voda teče i ulicama u Durlanu, gde se vozila jedva kreću kod ugla ulica Despota Đurđa i Knjaževačke.

Prodire voda sa svih strana. Kao u filmu. Kanalizacija se vračala. Ovo je gore nego ikad. Niko nije ni snimao ninslikao, kad je naišla voda nismo znali šta nas je snašlo - kažu Nišlije.

Velika količina vode, kako se vidi na snimcima, juri i ulicama Svetolika Rankovića i Zdravke Vučkovića.

Voda se ujezerila i na Bulevaru Svetog Pantelejmona kod kružnog toka i marketa "AS", a slike i snimke koje čitaoci šalju iz Njegoševe i Kovanlučke više podsećaju na rečna korita nego na kolovoz.

"Katastrofa" - tom rečju situaciju opisuju stanovnici Njegoševe ulice, čiji je deo nakon prošle poplave totalno uništen.

- Autobus ne može da prođe, ulica je neprohodna. Kanalizacija nam je zapušena, tona kamenja je na ulici, kamenita plaža je ispred kuće - kaže Nišlijka.

- Ekipe Vodogradnje su danas počeli da rade u ulici, iskopali su i nasipali tampon, voda je sada sve to odnela, iskopala i skrenula u kuće - kaže Nišlija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA