≫ 

Nepovoljna situacija i u Vojvodini: Osim velikih gradova korona se širi i u dve opštine

Najugroženiji je Novi Sad

  • 1

Epidemiološka situacija zbog korona virusa u Srbiji je nepovoljna, što važi i za Beograd i Srbiju, ali i AP Vojvodinu, naveo je na današnjoj konferenciji za novinare dr Zoran Gojković.

- U proteklih nedelju dana na teritoriji Vojvodine je registrovano 723 novoobolelih, od toga je 347 u samom Novom Sadu. Novi Sad je s obzirom na svoju veličinu najeksponiraniji za transmisiju virusa, kao i drugi veći gradovi na teritoriji Vojvodine: Sremska Mitrovica, Kikinda, Sombor, Subotica... ali imamo i povećan broj obolelih u opštini Ruma i opštini Vrbas - kazao je Gojković.

On je dodao da je uspeh to što je zaustavljen nagli porast obolelih.

- Sad nam je imperativ da nastavimo da poštujemo sve mere o kojima smo govorili do sada, da bismo više smanjili broj novoobolelih - zaključio je Gojković.

Kada je u pitanju ostatak zemlje, kompleksna situacija je u Kragujevcu, u Kraljevu je nešto bolja, a posebna pažnja se u ovom trenutku obraća na Valjevo, a povećan je broj obolelih i u Vrnjačkoj Banji.

U ostalim mestima epidemiološka kriva se ujednačava.

Gojković je dodao i da je primarni interes svih nas da se svi kapaciteti kovid bolnica isprazne i da se vratimo najvećim delom u "non kovid" režim rada.

- To je izuzetno bitno i važno, jer imamo pacijenata koji imaju drugu patologiju osim kovida, ali najvažnije u medicini je ne naškoditi pacijentu, naš primarni cilj je da nam se u bolnici ne pomešaju kovid i nekovid pacijenti.  Ljudima koji mogu da čekaju neko vreme za neku proceduru zdravstvenu, a da im nije ugroženo zdravstveno stanje, možemo samo da naškodimo - kazao je i dodao da se hitne intervencije obavljaju, kao i neodložne tumorske operacije i zračna terapija.

Video: Gojković: U Vojvodini uravnotežen prijem i otpust pacijenata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA