≫ 

Jovanović: Kad budemo nabavili vakcinu protiv korona virusa, očekujem da će ona biti besplatna

- Ne očekujem da se ona naplaćuje. Uvek imate obaveznu i preporučenu imunizaciju, ali kada imate nekakvu pretnju od zaraznih bolesti, onda se to po drugom modelu preporučuje, onda će to biti deo imunizacije za koji će se pobrinuti država - navela je Verica Jovanović

  • 8

Još uvek je rano da govorimo o vakcini protiv korona virusa, o njenoj primeni, naročito o ceni, rekla je danas na konferenciji za novinare Verica Jovanović, direktorka Instituta Batut.

- O tome ne mogu da govorim jer mislim da je suviše rano - napomenula je Jovanovićeva. - Ali kao država koja ulaže u obaveznu imunizaciju sigurno ćemo biti među prvima koja će ih nabaviti i primeniti. Ova bolest je nova i predstavlja pretnju za zdravstveno stanje cele populacije, biće jedan od prioriteta za građane Srbije.

- Ne očekujem da se ona naplaćuje. Uvek imate obaveznu i preporučenu imunizaciju, ali kada imate nekakvu pretnju od zaraznih bolesti, onda se to po drugom modelu preporučuje, onda će to biti deo imunizacije za koji će se pobrinuti država - navela je Verica Jovanović.

U poslednja 24 sata 10 preminulo

Prema podacima za poslednja 24 časa u Srbiji je potvrđeno još 409 slučajeva zaraze korona virusom. Bilo je 10 preminulih za poslednja 24 časa, čime je broj preminulih ukupno skočio na 518.

Testiranih je bilo 10.634, čime se broj ukupno testiranih popeo na 601.984.

Na respiratorima se nalazi 167 osoba.

Video: Da li na teritoriji Srbije postoji više sojeva korona virusa?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • andjelina

    24. jul 2020 | 17:24

    Ja je necu ni za Dz

  • Glumac

    24. jul 2020 | 19:23

    Besplatno jer je skoro niko nece

  • DEMOKRA TI JA

    24. jul 2020 | 17:54

    Treba vec sada poslati formulare da se ljudi izjasne hoce li, ili nece, primiti vakcinu i da se potpisu. Ko nece paljba na sajtove gde pricaju o cipovanju pa tamo bistrite do mile volje. To zato da ne bi ovi isti prvi stali u red kad se pojavi vakcina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA