≫ 

Austrija šalje 10 policajaca u Srbiju, biće sve vreme na granici

Oni će sa sobom poneti i obilnu najnoviju opremu

  • 5
Granicni prelaz Tabanovci, Preševo Ana Brnabić Foto: Vlada RS/Slobodan Miljević

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer poslaće 10 austrijskih policajaca u Srbiju, koji će pomoći srpskim vlastima u obezbeđivanju granice prema Severnoj Makedoniji, piše Tanjug.

To je jedan od konkretnih dogovora postignut na protekloj ministarskoj konferenciji o borbi protiv ilegalne migracije u Beču.

- Na ministarskoj konferenciji smo sklopili snažan savez protiv ilegalne migracije. Ja sam i pored konferencije u stalnom kontaktu sa našim partnerima na Zapadnom Balkanu. Zato sam obećao svom srpskom kolegi da ćemo mu pomoći u zaštiti granice - rekao je Nehamer.

On je istakao da, ako se želi voditi uspešna borba protiv ilegalne migracije u Evropi, onda moraju granice na Balkanu biti još bezbednije i treba zemljama tog regiona u tome pomoći.

Od početka avgusta će, ukupno 10 specijalno obučenih austrijskih policajaca obavljati dužnost na srpsko-severnomakedonskoj granici kod Preševa.

Oni će sa sobom poneti i obilnu najnoviju opremu.

Mandat austrijskih policajaca je da pruže podršku srpskim kolegama u nadzoru granice.

Video: Raspoređena vojska u Adaševcima i Šidu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA