≫ 

Igor je prvi imao koronu u Srbiji i još teško diše: Za pet meseci pluća mu se nisu oporavila

Igor apeluje na sve mlade da se čuvaju jer od ove bolesti niko nije siguran

  • 0
Igor Đantar, nulti pacijent Printskrin: Tv Pink

"Korona je ozbiljna bolest, nemojte se sa njom šaliti, ja i dalje osećam posledice", poručuje Igor Đantar koji je 6. marta, prvi u Srbiji, zaražen opakim virusom.

- Posle mnogo borbe uspeo sam da pobedim korona virus, ali nikad više neću biti onaj stari. Prošlo je skoro pet meseci, a pluća mi još nisu dobro, moram polako da hodam i ne smem da se umaram, jer odmah počnem teško da dišem! Posledice ostaju i na nama mlađima. I dalje se pazim i poštujem sve epidemiološke mere Kriznog štaba. Iako imam antitela, nikada se ne zna da li možete opet da se zarazite ovim zaista opakim virusom - rekao je za "Informer" Igor Đantar (43).

Privredniku iz Bačke Topole virus je potvrđen 6. marta.

- Prošlo je pet meseci od kada sam dobio virus i više od četiri od kada sam otpušten iz bolnice, ali još nisam idealnog zdravlja. Bio sam pre dve nedelje u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici na kontroli. Pregledali su mi pluća, srce, jetru i bubrege. Lekari su mi, nažalost, rekli da mi pluća još nisu dobro. Savetovali su me da se što više odmaram, da hodam polako i da se nipošto ne bavim sportom ili nekim aktivnostima koje umaraju - rekao je Đantar za "Informer".

Igor apeluje na sve mlade da se čuvaju jer od ove bolesti niko nije siguran.

- Vidite koliko je vremena prošlo, a još nisam ozdravio. I ja iako imam antitela poštujem sve mere jer nikada ne znate da li i kada možete ponovo da dobijete virus. Uz to, izuzetno je bitno da se ljudi, ako osete da im nije dobro, izoluju i odmah potraže pomoć, a ne da šetaju i šire okolo virus.

Igoru je korona potvrđena početkom marta i odmah je primljen u bolnicu jer je imao teži oblik. Ubrzo je prebačen na intenzivnu negu gde je za dlaku uspeo da izbegne respirator.

- Te jezive scene sa intenzivne nege mi se stalno vraćaju i nikada neću moći da ih zaboravim. To je definitivno najgorih sedam dana u mom životu. Ležim sam, osećam se loše, borim se za vazduh i ne znam da li ću preživeti. A oko mene stalno dovode ljude kojima se stanje za dan-dva naglo pogoršava i koji umiru... Nakon toga u bolnici sam proveo još 17 dana, tokom kojih takođe nisam znao šta će biti sa nama.

Igor kaže da mu je velika želja da donira plazmu kako bi pomogao da se nekome spase život.

- Stalno pitam lekare kada ću moći, ali kažu da moram da sačekam da mi se zdravstveno stanje popravi. Čim budem mogao, doniraću plazmu da nekome pomognem - zaključio je Igor Đantar.

Video: Virus je privremeno izbacio doktora Branislava iz borbe: Ovo je njegova pozitivna poruka sa Sajma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA