≫ 

Tuga u Čačku: Poznati ekonomista i muzičar preminuli od korona virusa

Ugledni Čačani nisu se izborili sa teškom bolešću

  • 1
Dragan Vučetić Vuk Dragan Vučetić Vuk, Printskrin: Youtube/Otvoreno o svemu Ozon Press

Dva poznata Čačanina preminula su juče od posledica infekcije korona virusom. Jedan je bio ekonomista Dragan Vučetić Vuk (60), a drugi - muzičar Ljubiša Brković, pišu lokalni mediji.

Dragan Vučetić Vuk,  poznati čačanski ekonomista izgubio je bitku za život u Zemunskoj bolnici.

Vučetić je bio i uspešan privrednik a bavio se i politikom gde je važio za veoma umerenog čoveka zbog čega su ga svi poštovali.

- Bio jedan od najboljih među nama. Zaustavljen i prekinut. Na nama je da nastavimo ono što smo zajedno započeli, to od nas očekuje. Večna ti slava druže, nećemo te prepustiti zaboravu - napisala je Mirjana Milenković Talović poverenica DS Čačak.

Vučetić je bio dugogodišnji preduzetnik, odbornik u Skupštini grada Čačka i u dva mandata predsednik Skupštinskog saveta za budžet i finansije.

U mladosti se uspešno bavio fudbalom nastupajući za čačanske klubove Borac i Autoprevoz, lučansku Mladost i Takovo iz Gornjeg Milanovca.

Pre nekoliko dana, Dragan Vučetić je hospitalizovan u Opštu bolnicu Čačak sa upalom oba plućna krila i simptomima COVID-19, i bio je priključen na respirator.

Prebačen je u Klinički centar Zemun gde je juče, nažalost, preminuo.

Nažalost stigla je još jedna tužna vest. Ljubiša Brković, sjajan čaovek i muzičar nije izdržao borbu sa najaopsanijim virusom današnjice.

- Ostaće upamćen kao izutetan drug, prijatelj i muzičar. Čast je bilo titi tvoj prijatelj - napisao je Dragiša Gvarilović Cvijo opraštajući se od Grebića.

Brković je bio poznat kao harmonikaš koji je decenijama sarađivao sa mnogim kolegama i kulturno-umetničkim društvima.

Brkovićevi saradnici juče su ostavljali poruke saučešća na društvenim mrežama opraštajući se od dugogodišnjeg prijatelja i saradnika.

Video: Korona virus ne jenjava u ovim gradovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA