U Novom Sadu "palo" 15 kazni zbog nepoštovanja distance i nenošenja maski

Maske su obavezne u zatvorenom prostoru

  • 10
Gradski prevoz, GSP, maske Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Sanitarna inspekcija podnela je 15 prekršajnih prijava protiv odgovornih lica tokom pojačane kontrole sprovođenja protivepidemijskih mera u Novom Sadu proteklih dana, a najveći deo odnosio se na nenošenje maski u zatvorenom prostoru i nepoštovanje fizičke distance, saopštila je danas pokrajinska vlada.

U saopštenju se navodi da je vanrednim nadzorom poštovanja propisanih mera kontrolisano 40 objekata, među kojima je najviše bilo ugostiteljskih objekata, tržnih centara i prodavnica.

U skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uredbom o merama za sprečavanje zarazne bolesti kovid 19 i drugim zakonskim odredbama, za nepoštovanje protivepidemijskih mera prekršajno će odgovarati i pravni subjekti i pojedinci, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je prilikom kontrole, sanitarna inspekcija obaveštavala kontrolisana lica i građane o merama koje su na snazi, ukazivala na značaj protivepidemijskih mera, kao i na ličnu odgovornost svakog lica u njihovom sprovođenju.

Kontrolisanje poštovanja protivepidemijskih mera biće nastavljeno i u narednim danima na teritoriji svih gradova Vojvodine, stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    26. jul 2020 | 14:59

    Samo kaznjavaj te neodgovorne

  • Margit

    26. jul 2020 | 19:31

    Pa lepo je to uradjeno u Novom Sadu, ali sta je naprimer sa Soko Banjom, ma juce na pijac nemozemo se mimoici, u prodavnici samo redar da se zaposli guraju se na kase, nisu to samo Banjcani tu su i gosti iz svih delova Srbije, a kafici u centru da ne pricam. Sve se to gleda kroz prste jer turizam je u pitanju, a privatni smestaji pa kad je kisa svi se natrpaju kod gazde na terasu i duvaju jedan drugome, koja bre maska nema je. Pa izvolite malo tu obidjite, mante se lokalne inspekcije. Nikad nije ni radila, svi se znaju i lako ce mo.

  • Ana

    26. jul 2020 | 14:19

    Hrabri ljudi nece globalisticke brnjice,da smo svi pametni da im pokazemo da se ne plasimo represije i lazi,u italiji radjene obdukcije umrlih kao od korone kakva bre korona ali ne mogu tu vest da prenesu ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA