≫ 

Situacija u Vojvodini i dalje nestabilna: Nekada se učini da imamo bolji dan, ali...

Najviše obolelih i dalje je iz Novog Sada

  • 1
Klihttps://xdn.tf.rs//2020/04/02/tan2020-3-19105915940-300x250.jpgnički centar Vojvodine, KORONA VIRUS VOJVODINA Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Situacija u Vojvodini je i dalje nestabilna, a tokom jučerašnjeg dana je prvi put bilo manje od 300 pacijenata koji su smešteni u covid centru Kliničkog centra Vojvodine (KCV), izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, naglašavajući da se to nikako ne može uzeti kao parametar za optimistične izjave.

- I dalje imamo najveći porast obolelih sa teritorije Novog Sada koji je na dnevnom nivou negde oko 50 odsto od ukupnog broja obolelih u Vojvodini, a taj broj je i dalje dnevno između 150, 160 i 170, tako da nema tu nekih većih pomeranja - rekao je Mirović.

Navodi da se "nekada učini da imamo bolji dan", kada se otkrije manji broj slučajeva u toku dana, što se dešavalo i prošle nedelje.

- Ali, rano je na osnovu dva ili tri dana davati optimističke izjave - kaže on.

Mirović kaže da su svi bolnički kapaciteti stavljeni u funkciji, da ima još mesta u bolnicama, "ali ne neograničeno i da bismo mogli da kažemo da je stanje takvo da ljudi mogu da se opuste, naprotiv".

On je još jednom naglasio da je neophodno da građani nose maske, pogotovo u zatvorenom prostoru i da se pridržavaju mera koje je propisala struka.

Podsetio je i da je sanitarna inspekcija ovog vikenda krenula u vanredne kontrole objekata, gde se u zatvorenom prostoru okuplja veći broj ljudi, te da su napisane i prve kazne.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA