≫ 

Olakšanje u KCS: Manje pacijenata iz Beograda se hospitalizuje, ima mesta i za one iz unutrašnjosti

U okviru KCS kao kovid bolnice rade Klinika za infektivne i tropske bolesti, kao i Klinika za dermatovenerologiju

  • 0

Broj hospitalizovanih pacijenata koji imaju simptome infekcije korona viruom u Beogradu se smanjuje, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Kliničkog centra Srbije dr Milika Ašanin.

U okviru KCS kao kovid bolnice rade Klinika za infektivne i tropske bolesti, kao i Klinika za dermatovenerologiju.

- Mi smo zabeležili pad na 180 pregleda u odnosu na prethodnu nedelju i prethodne dane. Ako bimo sabrali sve preglede, onda bi to bilo 300. Što se tiče struklture pregledanih pacijenata, još je jedna trećina za hospitalizaciju. Međutim, manji je broj pregleda, pa je i manje ljudi za hospitalizaciju. Manji broj prijema uslovio je da se uravnoteži broj primljenih i otpuštenih bolesnika. Mi više nemamo potrebu za otvaranjem novih kapaciteta, čak nam se situacija u Beogradu toliko popravila da mi primamo pacijente i iz unutrašnjosti - rekao je dr Ašanin.

Milika Ašanin, direktor Kliničkog centra Srbije KCS Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je prokomentarisao i stanje u ostalom, "nekovd" delu Kliničkog centra Srbije.

- Što se tiče tzv. nekovid dela, ja moram da kažem da KCS održava korak sa potrebama bolesnika. Mi primamo urgentna stanja, ali i one pacijente koji maju hronična oboljenja, ali zapadaju u stanja gde oni više ne mogu da se odlažu. Mi svakoga dana pregledamo 500 pacijenata i pružimo negde oko 700 usluga, a primimo između 50 i 70 pacijenata. Mi svakog dana u poliklinici imamo između 1.600 i 1.900 pacijenata. Sasvim normalno radimo i u dnevnoj bolnici - kazao je dr Ašanin.

Direktor je dodao da je oformljena i nova jedinica gde mogu da se pacijenti sa hroničnim anemijama.

- Oni su u jednom momentu počeli da dolaze u Urgentni centar i čak se dešavalo da u toku dana dođe između 10 i 15 pacijenata, a znamo da se u Urgentnom centru leče samo akutne anemije - kazao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA