≫ 

Zabranjene svadbe, a u Prizrenu se veseli više od 200 gostiju: Svi bez maski, policija nije ni došla

Na Kosovu i Metohiji preko 1.500 svadbi samo u julu, iako su zabranjene

  • 31
Ljubižde svadba Ljubižde / Printskrin: Fejsbuk/T7

Uprkos merama zabrane, koja podrazumeva i nemogućnost organizovanja veselja, preko 200 gostiju prisustvovalo je svadbi u Ljubiždu, u Prizrenu, javljaju lokalni mediji. O ovom skupu policija tvrdi da nije bila obaveštena, a snimci sa svadbe otkrivaju i zašto - teško da bi se ovakav skup bio dozvoljen usred epidemije.

Iako se svadba obavila na otvorenom, u dvorištu kuće, na snimcima se jasno vidi da se o rastojanju među gostima nije vodilo računa, niti da je iko od njih nosio maske. 

Ideja o rastojanju tek je pala u vodu kada je pevač Labinot Rekhaj pozvao goste da još više igraju i plešu sa mladom.

Rekhaj, koji je s bendom svirao sa balkona kuće, sam je ove skandalozne snimke objavio na društvenim mrežama. Oni su odmah naišli na osudu.

U intervjuu za emisiju "Sonte", Rekhaj je priznao da je tamo pevao, ali je i kazao da su ljudi bili na distanci jedni s drugima, što se po ovim snimcima ne bi baš reklo.

Podsetimo, Vlada tzv. Кosova donela je odluku zabrani sva javna okupljanja i porodične zabave, kako bi se sprečilo dalje širenje korona virusa. 

Prizren, Kosovo, Srbija Prizren / Foto: Tanjug/AP

No, Rekhaj je kazao kako policija nije došla da ih rastera, dok su iz regionalne policije Prizrena izjavili da nisu imali nikakve informacije da je bilo venčanje tog dana u selu Ljubižde.

Međutim, ovo nije jedino venčanje održano tokom jula.

Tako je od početka primene mera za sprečavanje širenja COVID-19, policijatakozvanog  Kosova pokrenula ukupno 1.524 slučaja. Prizren vodi sa ukupno 424 slučaja, zatim Priština 409, Đakova 160, Gnjilane 154, Mitrovica Jug sa 137, Peć sa 130, Grad Uroševac sa 82, dok Mitrovica Sever beleži 28 slučajeva.

Podsetimo, u Prizrenu, u čijoj opštini nalazi selo Ljubižde, živi svega 20-ak Srba od preko 150.000 stanovnika. U pitanju su mahom stariji ljudi.

U Prištini (oko 200.000 stanovnika) Srba ima oko 30, u Peći devet, a jedan mladi sveštenik i njegova porodica jedina su srpka porodica u Uroševcu.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    1. avgust 2020 | 14:29

    Opa djurdjoooooo.... A od kuma.... RESPIRATOR!!!

  • 534

    1. avgust 2020 | 12:25

    Samo neka se vesele. Daj bože da se tako vesele svaki dan.

  • FANTOM

    1. avgust 2020 | 12:21

    Zatvoriti granicu sa Kosovom još dok je vreme da se spreči novi talas zaraze. A i ovi naši sa Severa Kosova ne miruju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA