≫ 

Kafana "Ostvaren san" iz koje se bez muža ne izlazi: Sve žene iz Srbije koje su radile, udale su se

Jedna konobarica je samo 15 dana radila kod Vide, ali to je bilo dovoljno da se dečko iz Sjenice zagleda u nju

  • 30
Ostvaren san Ostvaren san/ Printskrin: YT/Infoliga Ivanjica

Na osam kilometara od Ivanjice, u mestu Medjurečje, nalazi se kafana ’’Ostvaren san’’. Prijatna prigradska kafanica nalik mnogima u Srbiji, ipak po nečemu potpuno jedinstvena. Naime, koja god konobarica je kročila u ovaj objekat iz njega se udala, a bilo ih je ukupno 18 iz svih krajeva naše zemlje.

- Dolazile su iz Vršca, Zrenjanina, Priboja, Čačka, Novog Pazara, dve, tri iz Nove Varoši i Novog Pazara... Mnoge su se udale u naš kraj, ali i u Čačak, Arilje, Beograd... Neke su kod nas upoznale momke. Bilo je puno, imali smo mnogo posla, ali i mnogo dobre goste - kaže Vida za Infoligu Ivanjica.

Nije im davala da rade posle radnog vremena, a kako kaže, nikada probleme nisu imale kod nje, jer ih nije bilo ni u kafani.

Gazdarica u ’’Ostvarenom snu’’, Vida Đokić,  kaže da je očigledno neka  pozitivna energija oduvek zračila ovim objektom. U njemu je bilo puno gostiju, a vesela atmosfera iz meseca u mesec krunisana je nekim novim brakom. I skoro sve konobarice koje su na ludi kamen kročile iz Ostvarenog sna danas su zadovoljne supruge i srećne majke.

- Najduže je jedna kod mene radila dve godine, pre nego što se udala. Devojka iz Zrenjanina udala se posle samo 15 dana. Bila je lepa i jedan dečko iz Štavlja nije izlazio iz kafane otkako ju je video. I odveli je jednu noć - kaže Vida.

Ostvaren san Vida Đokić/ Foto: Infoliga Ivanjica

Korona je uspela da navuče senku i na ovu lepu priču. U ’’Ostvarenom snu’’ sve je manje gostiju, a ni za konobaricama trenutno ne postoji potreba. Ipak, Vida se nada da će uskoro situacija biti bolja pa zato drži otvorena vrata damama koje bi u narednom periodu iz njene kafane mogle da ostvare životni san.

Video: Telegraf u poseti Maji koja je igrala pod šatorom na vašaru u Šapcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    2. avgust 2020 | 10:14

    Ništa novo, na Ibarskoj Magistrali u Kafanama od Lipovice, Meljaka gde su uvek najbolje Kafane i klopa pa Vranić, Stepojevac pa i Barajevo nema Konobarice koja se nije udala, svaka od njih isproba malo više momaka i na kraju je oženi zadnji šonja,al' uglavnom prodje više testiranja kod kandidata koji su više pijani nego trezni i na kraju svi "srećni" i "zadovoljni" pogotovo Roditelji od Mladoženje hvale se i plaču kakvu su Snajku dobili.

  • dm1

    2. avgust 2020 | 10:55

    Moj prijatelj je imao kvar na autu ispred jedne kafane u lipovici ,i dok je cekao majstora usao u kafanu tu ga docekala jedna slatka crnkica ...odmah se zaljubio u nju i ona u njega ...sada imaju 4 dece lep brak,ona je nastavila skolovanje i zavrsila i fakultet...

  • Toni

    2. avgust 2020 | 12:14

    Nema tu domacice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA