≫ 

Doktor Kon jednom za svagda objasnio da li deca treba da prime vakcinu protiv gripa

Srbija će imati i rezervu vakcine protiv gripa

  • 9

Epidemiolog Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa kazao je na današnjoj konferenciji za medije da je vakcinacija dece protiv gripa obavezna samo za mališane koji imaju hronične bolesti, dok je za svu ostalu preporuka.

- Ona je i sada obavezna, nevezano za sadašnju situaciju. To su za hronične bolesnike, a za decz se preporučuje vakcina. U ovoj situaciji će biti ista preporuka kao i uvek, s tim što smo mi tražili od svih domova zdravlja, da se izjasne o dodatnoj potrebi za vakcinom. Ti podaci su prikupljeni, a kao što smo i pričali, biće i rezervi vacina - rekao je dr Kon.

Kako je rekao napravljen je plan kako to treba da izgleda i biće večih količina.

- Planirano je 350.000 doza, to je nešto što je dogovoreno, a i Torlak je najavio 150.000 doza. Biće dodatak na to oko 100.000 a sve ostalo će biti rezerva. Ali ako nešto postoji kao rezerva, onda ne treba ni razmišljati da to bude potrošeno - kazao je dr Kon.

Vakcinacija protiv gripa je inače obavezna samo za zdravstvene radnike dok je za ostale preporuka, a ta preporuka se odnosi na hronične bolesnike, starije od 65 godina...

Video: Da li će deca u vrtićima morati da nose maske?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DEMOKRA TI JA

    3. avgust 2020 | 19:58

    5g koja ne postoji jos uvek. A gradski otpad koji je u zoni grada nikom nista. Jedna velika rupetina u koju se trpa smece decenijama bez ikakvog sortiranja, kao u srednjem veku otpad i kanalizacija direktno u prirodu. U gradskoj zoni niko drveta nije posadio decenijama. Vracar se pretvorio u betonsku kocku. Ni ostali delovi grsda nisu puno bolji. Prodaju otrove za korov pod nazivom TOTAL. Srbin kupi ladno taj otrov i prce oko kuce jer mu mrsko na drugi nacin da ukloni korov, i sutra mu se dete igra u toj travi. Beograd pun otrova na svakom cosku. Mogao bih da nabrajam do sutra. Medjutim, malo ciji glas se cuje za ove esencijalne probleme, jer eto sledi nam Bilovo cipovanje Boze moj. Hvala Ceco na pohvalama i razumevanju.

  • Anči

    4. avgust 2020 | 06:29

    Ja imam 16 godina i moguce je da sam zarazena od korona virusa.Ljudi cuvajte se i ja sam mislila da mene nece i da je ovo izmisljeno,ali ipak....Ja ovo sto prozivljam ne zelim ni najgorem neprijatelju.ljudi,ako imate temp,idite u izolaciju,a ne da druge zarazate i da tamo neko ispasta.Ovo je pakao.

  • DEMOKRA TI JA

    3. avgust 2020 | 18:40

    Eto lepo objasnjeno za sve one koji drece oko vakcina. Obavezno samo za zdravstvene radnike, sasvim opravdano i normalno. Za sve ostale samo preporuka. Tako ce verovatno biti i za korona vakcinu, mozda dodaju teze rizicne grupe pod obavezno. Koliko se nas narod neracionalno uplasio cipovanja i svetskih zavera da ne vidi dalje od nosa. To sto nam se kanalizacija decenijama izliva u Dunav bez ikakvog preciscavanja to nikom nista. Grejanje na cvrsta goriva, stari automobili koje niko ne kontrolise, zagadjenost vazduha do krajnih granica, kontejneri na sred ulice pretrpani smecem, reciklaza samo u crtanim filmovima, motorna ulja koja se direktno prosipaju u slivnike, na svakom cosku neki otpad mrtvo ladno pali plastike, kablove....odvaja metal od vrednosti ne mareci koju kolicinu otrova ispusta u vazduh koji direktno udisemo kad prolazimo, pored fabrika i reka bazeni od pre vise decenija prepuni otpadnog otrova koji se prelivaju, parkovi za decu sa pretrpanim kantama za smece a potkad i narkomanskih sprica, trotoari po kojima ne mozete ljudski da hodate a kamoli da idete sa detetom, za decija kolica da ne govorim.........Ma ne, sve je to nebitno, uplasio se muceni Srbin da ga Bil Gejts cipuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA