• 26

Ovako "operiše" drumska mafija: Na putevima Srbije nađeni ovi opasni predmeti koji ugrožavaju živote

Ove predmete namerno postavljaju pojedine privatne šlep službe radi sticanja materijalne koristi

  • 26
AMSS upozorenje - Opasni predmeti na putevima

Foto: AMSS

Tokom prošlog vikenda ekipe AMSS su na deonicama puteva Srbije pronašle opasne predmete koji direktno ugrožavaju živote vozača i putnika, a koje namerno postavljaju pojedine privatne šlep službe radi sticanja materijalne koristi.

- Kao institucionalni partner Republike Srbije u oblasti bezbednosti u saobraćaju, AMSS apeluje na vozače da, ukoliko primete ovakve objekte na kolovozima ili postanu žrtve prevarnih radnji, odmah obaveste Ministarstvo unutrašnjih poslova ili direktno AMSS - navode iz Auto-moto Saveza.

Kako kažu, suočen sa istim problemom u prethodnom periodu i radi zaštite života vozača i ugleda svojih inostranih partnera, AMSS je pokrenuo krivične postupke pred nadležnim sudovima protiv lica koja su na teritoriji Republike Srbije izazivali kvarove na automobilima i lažno se predstavljali kao AMSS ili njegovi regionalni partneri, na ovaj način obmanjujući domaće i strane državljane.

Kako bi vozači bili sigurni da će dobiti adekvatnu pomoć na putu ili proverili da li je određena šlep služba ovlašćeni partner AMSS-a, potrebno je da kontaktiraju operativni centar na broj 1987, gde mogu dobiti sve neophodne informacije i jasne instrukcije o daljem postupanju u skladu sa situacijom u kojoj se nalaze.

Vozači ovakve probleme mogu preduprediti i pre kretanja na put učlanjenjem u AMSS, čime se sprečava mogućnost navedenih manipulacija. Na ovaj način ovlašćena organizacija brine o vama na putu u Srbiji i u kontinentalnoj Evropi i besplatno organizuje pomoć na putu, šlepovanje ili popravku na licu mesta kako biste odmah nastavili svoju rutu.

Usluge Auto-moto saveza Srbije dostupne su svim vozačima 24/7 svakoga dana u godini, a pomoć na putu stiže u najkraćem mogućem roku na bilo kojoj lokaciji u zemlji.

Podsetimo, generalni sekretar AMSS Milan Nikolić, rekao je danas da upravo sezonu godišnjih odmora i putovanja zloupotrebljava takozvana "drumska mafija" koja namerno izaziva nesreće na putu, a da putnik kasno shvati da je prevaren.

- Postave predmete tako da bi neko naleteo, a isti ljudi koji su podmetnuli se pojavljuju kao neko ko rešava taj problem - kaže Nikolić.

On je upozorio da takva "lažna pomoć na putu" potom odvozi u servis kako bi naplatili stvarne ili fiktivne troškove kvara.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    Pa silne pare utrosene u kamere, gde su sad... Nema ni jedne

  • Mile

    Na četvrtoj slici nije opasan predmet već je to standardni prelaznu uređaj koji se stavlja na mestu gde se most spaja sa kolovozom. Služi da ne oštetite točkove kad prelazite na most i dolazite sa njega. I ovo nisu šiljci koju služe da buse gume već da se uklopi jedna strana u drugu zato što se most skuplja i širi od temperature kao i sve drugo, pogotovu ako je most čelični. Vidite da čak ima i rupe za zavrtnjeve.

  • Srdjan

    Ako sam dobro razumeo, kod nas postoji drumska mafija i AMSS ?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima