• 8

Lončar: Hitne operacije malignih bolesti nisu odlagane tokom epidemije

Kako je kazao, dovoljno je kapaciteta ostavljeno za obolele od raka

  • 8
Konferencija, krizni štab

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar / Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković sastali su se danas sa medicinskim i nemedicinskim osobljem koji od početka epidemije rade u crvenoj zoni, odnosno kovid centrima.

Pre današnjeg, na inicijativu ministra Lončara, još pre nekoliko nedelja pokrenuta je inicijativa da se ministar sastane sa osobljem kovid centara u razliitim delovima Srbije, kako bi im na taj način izrazio zahvalnost, ali i čuo njihove ideje i sugestije za dalju borbu sa epidemijom.

- Sa lekarima, sestrama, spremačima, servirkama, sa svima njima smo se sastali i, nažalost, ne možemo sada da im stisnemo ruku, ali možemo da im kažemo veliko hvala i da ih izuzetno poštujemo. Želimo da čujemo njih šta misle o ovome što je do sad urađeno i šta misle da bi trebalo uraditi dalje, mislimo da je to najboilji put za jesen da se spremimo za sve ono što nas očekuje - rekao je Lončar.

Zdravstevnim radnicima koji su došli na današnji neformalni sastanak u jednom restoranu na Ribarcu, za koji je procenjeno da je epidemiološki najbezbedniji, zahvalio je i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

- Ovo je mali broj ljudi, koliko smo mogli da okupimo u skladu sa epidemiološkom situacijom. Želimo da čujemo od njih da li imaju bilo kakav predlog, sugestiju, bilo šta što bi mogla država da im pomogne i ministrasrtvo zdravlja. Naš cilj je da maksimalno vodimo brigu o njihovom zdravlju i radu - rekao je sekretar Gojkovoić.

Ministar Lončar, odgovarajući na novinarsko pitanje kada onkološki pacijenti mogu očekivati da ponovo budu pozvani radi operacije, naglasio da "ni u jednom momentu hitni slučajevi, hitne operacije maligne bolesti nisu odlagane".

- Molim vas, nemojte da širimo paniku kada nema potrebe. Dovoljno smo ostavili kapaciteta za sve maligne bolesnike i za sve hitne slučajeve. U međuvremenu smo skinuli listu čekanja za lečenje maligniteta dojke u Beogradu - rekao je ministar zdravlja.

Video: Kada će kovid bolnice biti vraćene u civilni status?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JKG

    Nije istina, mene, posle mesec dana čekanja, pozvali u ponedeljak, kad sam došla kažu operacije otkazane. Sad tek krajem meseca, ako doktor ne ode na odmor. A tumor raste...

  • Milan

    Mojoj tašti je odloženo i sve živo kasne a pitanje je života. Zato magare sedi tu i uživaj dok možeš,a mi obični gradjani dok se nedozovemo pameti tako će nam biti. Ali za vas su radikalne mere,pa neka ceo svet osudi,ali vi ste za vešala...

  • Johan

    Šta smateate hitne i z povrede i nesreče u momentu pa mora operacija a sve ostale su odlagane nemojte više o poštenju i dobroti u zdravstvu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima