• 28

Prijave protiv sveštenstva u Leskovcu: U crkvi tokom liturgije bila gužva, a vernici bez maske

Štab za vanredne situacije će odlučiti da li će dalje postupati

  • 28
Pravoslavni sveštenik

Foto-ilustracija: Shutterstock

Više ljudi od dozvoljenog broja u zatvorenom prostoru okupilo se na liturgiji za praznik svete Petke Trnove, koju pravoslanici vernici obeležavaju 8. avgusta.

Liturgiju je služio episkop niški Arsenije, a osim što je u crkvi bila gužva, većina okupljenih vernika nije nosila maske koje su obavezne u zatvorenom prostoru.

Odeljenje za inspekcijske poslove Grada Leskovca je, zbog nepoštovanja mera, prijavilo ovaj slučaj Gradskom štabu za vanredne situacije, pišu Južne vesti.

- Mi smo ustanovili da se mere za sprečavanje širenja viursa korona nisu poštovale prilikom liturgije u Rudarskoj crkvi i to smo prijavili Štabu za vanredne situacije koji ima dalju nadležnost - kaže zamenik šefa ovog Odeljenja Srđan Stefanović.

Štab će dalje odlučivati da li će dalje postupati, dodaje Stefanović, dok je na ispekciji da ovakve slučajeve prijavljuje.

Novinari Južnih vesti su pokušali da dobiju komentar starešine crkve u kojoj su zabeležene nepravilnosti, ali on se na telefonske pozive nije javljao.

U pravoslavnoj Eparhiji niškoj, čiji je episkop služio liturgiju, novinarima Južnih vesti rekli su da će se javiti sa odgovorom nakon dobijanja blagoslova, ali on do zaključivanja teksta nije stigao.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    VERUJEM U BOGA. JEDVA ČEKAM POČETAK VELIKO GOSPOJINSKOG POSTA KOJI POČINJE 14. AVGUSTA. IĆI ĆU DA SE PRIČESTIM KAO UVEK DO SADA. NIKO U TOME NE MOŽE DA ME SPREČI. SVIMA KOJI POSTE, ŽELIM SREĆAN I USPEŠAN POČETAK POSTA. NEKA VAM POST BUDE NA ZDRAVLJE I SPASENJE, KAKO VAS TAKO I VAŠIH PORODICA.

  • Tomatinjo

    U nekim manjim mestima i selima odlazak do crkve je glavi izlazak i glavni kulturnodruštveni događaj. To im dođe kao vrh društvenih događanja i glamura. Neki odu do crkve samo da budu viđeni. A te im navike ostanu i ako se presele u neki veći grad. A snaše na pitanje izađu li gde odgovore: Pa da, do crkve pa se pošteno ispričamo i natračamo.

  • Sulejman poturica gori od turaka

    Koliko komunjara na jednom mestu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima