≫ 

Prijave protiv sveštenstva u Leskovcu: U crkvi tokom liturgije bila gužva, a vernici bez maske

Štab za vanredne situacije će odlučiti da li će dalje postupati

  • 28
Pravoslavni sveštenik

Foto-ilustracija: Shutterstock

Više ljudi od dozvoljenog broja u zatvorenom prostoru okupilo se na liturgiji za praznik svete Petke Trnove, koju pravoslanici vernici obeležavaju 8. avgusta.

Liturgiju je služio episkop niški Arsenije, a osim što je u crkvi bila gužva, većina okupljenih vernika nije nosila maske koje su obavezne u zatvorenom prostoru.

Odeljenje za inspekcijske poslove Grada Leskovca je, zbog nepoštovanja mera, prijavilo ovaj slučaj Gradskom štabu za vanredne situacije, pišu Južne vesti.

- Mi smo ustanovili da se mere za sprečavanje širenja viursa korona nisu poštovale prilikom liturgije u Rudarskoj crkvi i to smo prijavili Štabu za vanredne situacije koji ima dalju nadležnost - kaže zamenik šefa ovog Odeljenja Srđan Stefanović.

Štab će dalje odlučivati da li će dalje postupati, dodaje Stefanović, dok je na ispekciji da ovakve slučajeve prijavljuje.

Novinari Južnih vesti su pokušali da dobiju komentar starešine crkve u kojoj su zabeležene nepravilnosti, ali on se na telefonske pozive nije javljao.

U pravoslavnoj Eparhiji niškoj, čiji je episkop služio liturgiju, novinarima Južnih vesti rekli su da će se javiti sa odgovorom nakon dobijanja blagoslova, ali on do zaključivanja teksta nije stigao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleluja

    11. avgust 2020 | 10:14

    Ono što vredi za sve trebw i za crkve.

  • Batko

    11. avgust 2020 | 10:16

    Ne znam sta crkva i vernici umisljaju da trebaju biti iznad ostalih? Od korone umire i svestenstvo i vernici. A mogu i da sire virus.

  • Advokat Dusan Bg

    11. avgust 2020 | 10:52

    Nikom ne smetaju molitve, ali se mora i to mora postovati Zakon?! Evo u sred Beograda u Hramu na Vracaru, vladika Stefan Saric i pored toga sto je nedavno bio i sam zarazen Korona virusom i dalje krsi svesno Zakon?! Zna se i ko ga stiti, sve vidim jer sam sa stanom tik uz Hram?! Mene nije zao njih, vec male dece koja su u velikom broju na poslednja dva verska praznika?! Cudom se ne mogu nacuditi, ovakvom krsnju Zakona?! Molim nadležne da hitno reaguju, ostro kazne Vladiku, i ne dozvole da nam sire Virus, i ugrozavaju zivote najpre dece?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA