• 0

U ovom trenutku je brod udario u nekoliko čamaca na Dunavu: Na mestu sudara bili kupači i pecaroši

Staklara je, inače, omiljeno mesto Sonćana za kampovanje i u vreme ove nezgode na njoj je bilo dosta kampera, pecaroša i kupača

  • 0
Čamac dunav Apatin

Printskrin: Youtube/Nove apatinske novine

Zapaljen brod u krugu Napretka, nije jedini incident na Dunavu kod Apatina, u poslednja dva dana. Prvi se, juče, dogodio nizvodno od grada, kod Staklare. Brod, gurač sa baražama, koji je plovio pod našom zastavom, udario je u nekoliko čamaca privezanih uz obalu. Tom prilikom oštećena su dva čamca, dok povređenih, na svu sreću, nije bilo.

- Nagli porast vodostaja od, samo u jednom danu, 1,5 metara, bio je dodatni problem za gurača barži, koji inače ima loše manevarske sposobnosti. Osim toga, ivica plovnog puta na tom, 1385-om km toka Dunava, je - obala. Čamci tu nisu ni trebali biti privezani, jer je to, takoreći, deo plovnog puta. Brod se zaista primakao skroz do obale, ali i čamci nisu smeli biti tu - objašnjava za Nove apatinske novine dobro upućen izvor sa lica mesta.

Staklara je, inače, omiljeno mesto Sonćana za kampovanje i u vreme ove nezgode na njoj je bilo dosta kampera, pecaroša i kupača. Činjenica je da im je potrebno privezište za čamce. Dobri poznavaoci ovog kampa i okoline navode da bi ono moglo da se "uvuče" u rukavac, ali da bi ga lokalna samouprava morala odlukom da definiše kao privezište.

- Rukavac bi bio idealno mesto za privezište za čamce. Međutim, nikada nije doneta odluka o tome, te je ostalo kako jeste, a očigledno da to nije dobro rešenje, jer je na ovom delu reke već bilo sličnih incidenata, čak i sa težim posledicama - dodaje sagovornik.

Problem je, evidentno, rešiv.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima