≫ 

Korona odnela još dva života u ustanovi socijalne zaštite: Preminuli štićenik i negovateljica

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi ocenio da se situacija stabilizuje

  • 0
preminuli od korona virusa, leš, mrtvo telo, covid Foto: Shutterstock

U ustanovi za odrasle i starije „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu preminuli su još jedan štićenik i negovateljica.

Time je ukupan broj smrtnih slučajeva u ovoj ustanovi povećan na tri, jer je krajem jula preminuo još jedan štićenik, pišu Novosti.

Kako je saopštio predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić situacija u ovom kolektivu, u kojem je obolelo preko 80 štićenika i desetak zaposlenih, polako se stabilizuje.

- Najgori udar je prošao. Broj zaraženih nije dalje rastao, a ono što je pozitivno je da se zaposleni polako oporavljaju i vraćaju na posao.

Takođe, počinje se sa retestiranjem zaraženih korisnika i oni se generalno dobro osećaju i oporavljaju. Dakle, ne možemo reći da je situacija dobra, kada imamo preminule, ali možemo reći da se stabilizuje – rekao je Nedinić.

Od početka epidemije, na području Braničevskog okruga ukupno je preminulo osam lica.

Pored troje iz ustanove u Velikom Popovcu, preminula su po dva pacijenta sa područja grada Požarevca i opštine Veliko Gradište i jedan sa područja Žabara.

Od početka epidemije na području Braničevskog okruga najvećeg u Srbiji posle Zlatiborskog, ukupan broj obolelih iznosi 585.

Video: Lončar: Problemi na plućima i srcu kod izlečenih pacijenata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA