• 0

Opština Kladovo kupila novi sanitet zdravstvenom centru: Donacija vredna blizu 4 miliona dinara

Zdravstveni centar "Kladovo" ima četiri sanitetska vozila, koja su dugo u funkciji tako da je novo vozilo stiglo u pravom trenutku

  • 0
Donacija Kladovo

Foto: Opština Kladovo

Zahvaljujući donaciji opštine Kladovo vrednoj 3.985.000 dinara vozni park Dom zdravlja i opšte bolnice u Kladovu  bogatiji je za  novo sanitetsko vozilo koje će se koristiti za pružanje zdrastvenih usluga žiteljima te podunavske  opštine. Donacija saniteta nova je potvrda primera dobre prakse kada je reč o uspešnoj saradnji lokalne samouprave i Zdravstvenog centra "Kladovo".

- Reč je o namenskom vozilu za prevoz pacijenata pa će to povećati kvalitet pružanja zdrvastvenih usluga koje se odnose na prevoz  bolesnih u druge zdravstvene ustanove.

Novi sanitet doprineće boljim uslovima transporta ne samo bolesnika već i zaposlenih u našoj  zdravstvenoj ustanovi i zato smo neizmerno zahvalni opštini Kladovo na donaciji - naglasila je dr Marica Nastasijević pomoćnik direktora za bolnicu ZC"Kladovo.

Rukovodstvu opštine Kladovo zahvalila se i dr Sibirka Mićović pomoćnik direktora za Dom zdravlja i dodala da je donacija stigla u vreme korona virusa kada  pacijenti moraju na hospitalizuju u tercijarne ustanove.

Donacijom novog saniteta rešavaju se brojni problemi kada je reč o prevozu pacijenata jer je novo vozilo opremljeno  u skladu sa važećim standardima u oblasti medicinskog transporta i  zato je značajno kada je reč o proširenju voznog parka u Zdravstvenom centru "Kladovo" istakao je dr  Dejan Čučulanović član Opštinskog veće zadužen za zdravstvo.

Donacija Kladovo

Donacija / Foto: Opština Kladovo

Zdravstveni centar "Kladovo" ima četiri sanitetska vozila, koja su dugo u funkciji tako da je novo vozilo stiglo u pravom trenutku zahvaljujući finansijskoj podršci iz budžeta opštine Kladovo.

- U razgovoru sa menadžmentom Zdravstvenog centra  i dr Dejanom Čučulanovićem koji je u Opštinskom veću zadužen za zdravstvo zaključili smo da  je neophodna kupovina novog saniteta i to je bio razlog  da se iz budžeta opredele sredstva za nabavku savremeno opremljenog vozila koje će doprineti efikasnijem i udobnijem transportu bolesnika koji moraju da se upute na lečenje u druge sredine.

Ministarstvo zdravlja je prethodnih godina uložilo velika sredstva u ZC Kladovo, nabavljen je i novi linearni akcelerator i najsavremeniji aparat za brahi terapiju, a ovom donacijom opštine još jednom potvrđujemo da smo zajedno na istom zadatku kada je reč o  o poboljšanju uslova za život svih naših građana - rekao je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima