• 1

Tuga i bol malih Jovanovića: Devojčica spava na fotelji, majka ostala nepokretna, a kuća se raspada

Komšije kažu da u okruženju nema porodice koja živi u lošijim uslovima

  • 1
siromašna Porodica Jovanovic Ivanjica, humanitarno,

Foto: Infoliga.rs

Mali Jovanovići iz ivanjičkog zaseoka Oplajenik su sjajna deca koja odrastaju bez osnovnih uslova za život.

Mališani hrabro nose na svojim nejakim plećima toliko tuge i bola, piše Infoliga. Oni nemaju kupatilo, toplu vodu, pa čak ni dovoljno kreveta za spavanje.

Najmlađa Danijela (11) noći provodi sklupčana na fotelji, dok malo stariji brat David (12) postelju deli sa ocem Momčilom. Kažu nije im teško da se ’’malo pomuče’’ kako bi najstariji brat Miloš (14) imao svoj krevet.

Tugu ove dece beskrajnom čini i nedavna nezgoda koja je zadesila njihovu majku Sandru, koja je pala sa ruiniranih stepenica kuće i ostala trajno nepokretna.

Komšije kažu da u okruženju nema porodice koja živi u lošijim uslovima. Kuća im je u katastrofalnom stanju.

Bez ikakvih primanja Jovanovići su sami pokušavali da nešto urade, ali prostorije su nebezbedne za život. Na samom ulazu tek malo gvožđa i betona sa ogromnim rupama preko kojih je stavljeno kamenje. Stari, neupotrebljivi nameštaj, dotrajala stolarija, propao daščani pod, bez vode, Jovanovići se bukvalno muče.

Crkvena opština Brezova u saradnji sa MZ Opaljenik i Udruženjem građana za naprednije selo pokrenula je akciju pomoći porodici Jovanović za izgradnju kuće u kojoj bi mališani mogli da imaju bezbrižno detinjstvo.

Danijela, David i Miloš veruju u bolje sutra koje zavisi isključivo od ljudi dobre volje.

Broj žiro-računa za izgradnju doma porodici Jovanović: 200-3212130101915-09 –Udruženje građana za naprednije selo Brezova.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.N.

    Zašto komšije ne kontaktiraju Tamaru (Radna akcija) ili "Kuću od srca"??

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima