Nastavlja se vantelesna oplodnja o trošku države: Pauza napravljena zbog epidemije korona virusa

Uputstvo dostavljeno zdravstvenim ustanovama

  • 0
vantelesna oplodnja, Spermatozoidi, Sperma, Veštačka oplodnja, vantelesna oplodnja, Beba iz epruvete, Začeće, oplodnja Foto: Shutterstock

Komisije za biomedicinski potpomognutu oplodnju (BMPO) trebalo bi, posle pauze zbog pogoršanja epidemiološke situacije, da od 17. avgusta nastave sa radom, a klinike da počnu da sprovode postupke vantelesne oplodnje o trošku države najkasnije od 1. septembra.

To je preporuka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i Republičke stručne komisiji za BMP, pišu Novosti.

Uputstvom koje je RFZO dostavio zdravstvenim ustanovama, omogućuje se vantelesna oplodnja na teret zdravstvenog osiguranja i ženama koje su u vreme prekida rada komisija napunile 43 godine i one bi trebalo komisiji da se jave u roku od 30 dana po početku rada, prenose "Novosti".

Produžen je rok važenja rezultata svih analiza za tri meseca i to za one koji tokom mesec dana od započinjanja rada komisija budu imali zakazan pregled.

Iz RFZO je saopšteno da će sve komisije u predloženom roku početi da rade, osim one u KC Kragujevac, koja će zbog epidemije početi da radi od 1. septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA