≫ 

Slađana je samohrana majka i zarađuje 26.000: Iako je njoj potrebna pomoć, ona pomaže bolesnoj deci

Kragujevčanka je i svoju ćerku Katarinu (17) naučila humanosti

  • 16
Slađana Veličković, ćerka Katarina Slađana i njena ćerka Katarina, Foto: Privatna arhiva

Slađana Veličković (46) iz Kragujevca, samohrana je majka čija plata iznosi 26.000 dinara, koja boluje od niza bolesti - raka dojke, tumora hipofize, astme, čira na dvanaestopalačnom crevu... a to su samo neke od bolesti koje je navela u razgovoru za naš portal. I mada bi se, kada se ove rečenice pročitaju, činilo da je njoj potrebna pomoć, istina je da je ona ta koja se trudi da pomogne drugima.

Slađana je, naime, želela da se priključi velikom broju humanih ljudi koji licitiraju svoje stvari i prodaju ih a sav novac uplaćuju bolesnoj deci, ali je, umesto materijalnog - ponudila da čuva starije i dobijeni novac uplati za mališane kojima je to potrebno.

- Ideja nije ništa posebno. Radila sam to za novac da preživim. Sada bih to isto radila, ali u humanitarne svrhe - kaže Slađana koja je u svom oglasu navela da bi išla u nabavku, čistila, preglala, prala... starijim licima na teritoriji Kragujevca.

Slađana Veličković, oglas Printskrin: Facebook/Budi human - humanitarne licitacije

Kako kaže, nažalost se još niko javio, a za to vreme, ova humana žena izdvaja novac od svoje dnevnice i bakšiša i uplaćuje za bolesnu decu. Među njima je i mala Lana Jovanović koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, a za čije je ozdravljenje potrebno prikupiti 2,4 miliona dolara.

Slađana humanosti uči i svoju ćerku Katarinu koja ima svega 17 godina i svira saksofon. Ova tinejdžerka od svog kredita izdvaja novac da uplati SMS poruku za lečenje bolesne dece a planira i da održi humanitarni koncert.

Lana Jovanović, beba, pomoć Mala Lana Jovanović boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, Foto: Facebook/Za Laninu zivotnu bitku

- Moji prijatelji su čuli kako Katarina peva i svira i pitali me da li bi mogla da održi humanitarni koncert za malu Lanu. Bez razmisljanja smo pristale. A dok ne održi koncert, ja ću kada sam god u prilici dati za našu decu koliko sam u mogućnosti - poručuje ova Kragujevčanka, koja pored Katarine, ima još dva odrasla sina.

Video: Beba Lana, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, svakog dana radi jutarnje vežbice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    17. avgust 2020 | 08:22

    Minimalac u Srbiji je 30 202 dinara !!! Ili neko....LAZE !??????

  • Luka

    17. avgust 2020 | 09:18

    Zbog čega pojedini negativni komentari ??? Koliko samo mržnje i zla ima u ovoj državi !?

  • sova

    17. avgust 2020 | 11:45

    Racionalna ekonomija:Kokošku tranžirate na šest delova, kupite kilo krompira, kilo luka, kilo banana, kilo bresaka.... Od dela kokoške supica, i malo mesa pečena, dva krompira itd. i svaki dan po dve različite voćke jer obično u kili ima 6,7...komada. Znači svaki dan supa, meso, povrće, voće. Uostalom kombinujte, a sve to nije skupo, samo malo ekonomije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA