Islamski centar za decu u Sjenici: Učiće osnove vere i arapski, za devojčice će biti odvojena škola

Deca od 4 godine uče osnove vere i arapski

  • 37
Vernici, Muslimani, Muslims, Mosque, Džamija, Kuran, Quran Foto: Pixabay

Juče je kod džamije Ebu Hanife u Sjenici položen kamen temeljac za izgradnju Islamskog centra - Škole Kur'ana uz prisustvo predstavnika najvišeg verskog i političkog života i prigodan program polaznika Odeljenja Škole Kur'ana Džemata Ebu Hanife.

Odeljenje je osnovano je 2013. i beleži konstantan rast polaznika. Trenutno 230 polaznika pohađa Školu različitih nivoa i uzrasta. Deca od 4 do 7 godina takođe uče osnove vere i arapski jezik.

- Škola Kur'ana sve je jača, bolja, kvalitetnija sa sve više hafiza. Ovo je polaganje i uspostavljanje stuba odgoja, časti i morala, snage i volje, odlučnosti i pokornosti Uzvišenog Alahu. Rađanje Škole Kur'ana svetlo je napretka i kamen temeljac označava rađanje nove snage, generacija koja idu putem Alaha - rekao je Kemal ef. Mahmutović

Događaju je prisustvovao i Muamer Zukorlić.

- I posle meseci raznih kušnji i borbe za dostojanstvo, bolesti, dunjalukom nedaćama Svevišnji otvara stranice radosti. Od juče Sjenica u kojoj će prave vrednosti formulisane Božjom reči biti gornje. Već danas u još jednoj radosti posle obilnih kiša. Najodabranije su džamije, a pored njih su škole, a od svih najčasnije su one čiji su se nosioci odvažili da nose ime Časnog Kur'ana. Od srca treba uputiti dovu donatorima, pre svega iz Kuvajta, i svima koji su se borili da bismo danas imali samo jedan od projekata, jer Sjenici predstoji blistava budućnost. Ovo je šansa da budemo zajedno i uprava Opštine, intelektualni, poslovni verski potencijali i očekuje od uprave Opštine da se ukinu svi razdori jer vlast treba pokazati da će svima graditi i da pripada svima - kazao je Zukorlić.

Najavljuje se i izgradnja Ženske medrese.

- U septembru biće udaren kamen temeljac i za Žensku Medresu u Sjenici i tako će biti svakog meseca nešto novo. I kiša sinoć je berićet i poruka da od danas moramo svi okrenuti novu stranicu, a ničim se ne može bolje otvoriti nego kamenom temeljem za Školu Kur'ana - rekao je predsednik Mešihata IZ u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

(Telegraf.rs/SANA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D.V.

    16. avgust 2020 | 14:43

    Bilo bi dobro da su ostale vere malo tolerantne.

  • Čekamo

    16. avgust 2020 | 16:40

    Izjavu ministra prosvete, premijera, preCednika... Ako još uvek nisu shvatili, ovo se dešava u SRBIJI...!

  • laki

    16. avgust 2020 | 15:39

    Ovo ce nas na skupo kostati u buducnosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA