Od danas ponovo moguće zakazivanje termina za testiranje na koronu: Gužve su velike

Termin za testiranje građani mogu zakazati slanjem zahteva putem mejla

  • 11
Test, testovi, laboratorija, epruvete, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Osim u "Torlaku", gde su proteklih dana ogromne gužve i dugački redovi za testiranje na korona virus - kako za PCR, tako i za test na antitela, ovu uslugu je o svom trošku moguće obaviti i u Gradskom zavodu za javno zdravlje. Ali, lista čekanja se brzo formira, a broj testiranja ograničen, pa svi zainteresovani moraju da se jave na vreme.

Od početka meseca do danas prijave nisu ni mogle da se podnesu, jer su svi termini zauzeti do 20. avgusta, ali od danas počinju prijave za termine nakon ovog datuma.

U ovom Zavodu moguće je zakazati uzimanje brisa grla i nosa za testiranje na KOVID-19 (PCR) na lični zahtev građana.

Testiranje na sopstveni zahtev je uglavnom namenjeno putnicima u međunarodnom saobraćaju. Dnevni kapacitet za testiranje je 30 osoba.

- Od 18. avgusta, termin za testiranje građani mogu zakazati slanjem zahteva putem email-a info@zdravlje.org.rs u kome treba dostaviti kontakt telefon kako bi se preciziralo vreme testiranja. Pre dolaska na testiranje treba obaviti uplatu od 6.000,00 dinara na žiro račun koji je otvoren kod RFZO-a - navodi se na sajtu Zavoda.

Zaključkom Vlade cena testiranja stranaca je promenjena na 120 evra (dinarska protivrednost prema srednjem kursu NBS). Ova cena se neće primenjivati za strane državljane sa stalnim nastanjenjem ili regulisanim privremenim boravkom u RS kao i za članove stranih diplomatskih ili konzularnih predstavništava, kao i članove njihovih porodica (navedene kategorije će i dalje plaćati 6.000 dinara).

U Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd moguće je zakazati i serološko testiranje na SARS-Cov-2 na lični zahtev građana, primenom brzih seroloških testova (imunohromatografski test) u našoj ustanovi.

Cena ovog testa (u pitanju je test na antitela) iznosi 1.200 dinara za građane Srbije, odnosno 25 evra za strance.

Termin za testiranje građani mogu zakazati radnim danima (ponedeljak - petak) od 12-13 časova, pozivanjem broja telefona 064 599 65 09 kako bi se preciziralo vreme testiranja.

Video: Redovi ispred Torlaka od pola pet: Najčešći razlog testiranja poslovna i turistička putovanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    18. avgust 2020 | 07:19

    Jedina smo država koja hoće da naplaćuje testiranje umedto da se pomaže ovom narodu vlasti i zdravstvo gledaju da profitiraju na tuđoj muci

  • Peko

    18. avgust 2020 | 07:15

    Sav ovaj narod ovo radi da bi išao u inostranstvo?

  • Vida

    18. avgust 2020 | 09:47

    Povecaj cenu idu kod diktatora mila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA