Još jedan grad u Srbiji ukida vanrednu situaciju: Ima samo 20 pozitivnih na koronu

Građanima se i dalje preporučuje da nose maske u zatvorenim prostorima i da poštuju fizičku distancu

  • 0
Doktor, pacijent, bolnica, odela, maska, rukavica, vizir, koronavirus Ilustracija Foto: Tanjug/AP

Štab za vanredne situacije grada Bora na osnovu predloga Stručno-operativnog tima za higijensko epidemilioške mere doneo je danas odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada.

- Sada je, u odnosu na period kada je uvedena vanrdna situacija, epidemiloška situacija na teritoriji grada dosta povoljnija. Iz tih razloga je i doneta odluka o ukidanju vanredne situacije - kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora, a prenosi Blic.

On je naglasio da je trenutno na teritoriji grada Bora 20 osoba pozitivno na Covid-19, kao i da su svi sa blagom kliničkom slikom.

- Borani su ovog puta pokazali odgovornost u poštovanju mera Vlade Srbije, gradskog Štaba i epidemiologa, ali i odgovornost prema sebi i drugima - dodao je Milikić.

Gradski štab za vanredne situacije je izdao i preporuke identične republičkim, kojima se građanima preporučuje da i dalje nose maske u zatvorenim prostorima i da poštuju fizičku distancu.

Dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice Bor kazao je da se trenutno na Grudnom odeljenju bolnice nalazi 15 pacijenata od kojih je dvoje pozitivno na virus korona dok se za tri pacijenta čekaju rezultati testiranja.

- S obzirom na smanjen broj novootkrivenih slučajeva virusa, kao i broj pacijenata koji se nalaze na Grudnom odelenju, imamo razloga da budemo zadovoljni trenutnom epidemiološkom situacijom u gradu. Iako mere sada nisu obavezujuće apelujem na građane da se pridržavaju preporučenih mera koje su se dosad pokazale kao efektne - rekao je dr Joksimović.

Od početka pandemije na teritoriji grada Bora registrovan je 271 slučaj virusa, 244 osoba se oporavilo dok je sedam osoba preminulo od posledica infekcije virusa korona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA