≫ 

Fontana u Subotici od 123,5 miliona dinara tek puštena u rad, već ima oštećenja. Apel građanima

Svečano puštena u rad 11. avgusta

  • 12
Nova fontana u Subotici Printskrin: Youtube/ivedeepinside

Nova parterna fontana u Subotici, koja ima ukupno 77 prskalica raspoređenih u pet koncentričnih krugova, svečano je puštena u rad u utorak, 11. avgusta, piše portal Magločistač.

Gradonačelnik Bogdan Laban tom je prilikom rekao da je, zahvaljujući novoj fontani i uređenju trga, Subotica dobila izgled kakav grad te veličine i zaslužuje, a pre svega "na radost njenih građana".

Rekonstrukcija dela gradskog trga i izgradnja nove fontane trajali su od februara do avgusta, a vrednost investicije bila je 123,5 miliona dinara.

Nova fontana je izgrađena na mestu stare, Zelene fontane, koja je bila jedan od simbola Subotice. Građani i stručna javnost su se početkom godine pobunili protiv rušenja stare i izgradnje nove fonatane.

Mlaznice fontane, prema pisanju "Blica", rade kako treba, ali su betonske kocke na više mesta ulegle, o čemu svedoče i fotografije objavljene na društvenim mrežama.

Dok u Gradskoj upravi poručuju da su oštećenja nastala zbog neprimerenog korišćenja prostora, građani dovode u pitanje kvalitet radova.

U Sekretarijatu za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj Subotice kažu da su sa žaljenjem konstatovali da su pojedinci fontanu koristili nenamenski.

- Molimo građane da ne ulaze u bazene sa plitkom vodom, ne postavljaju stvari iznad i u otvore mlaznica, ne protrčavaju kroz mlazeve, ne kreću se na rolerima, skejtbordovima, biciklima i drugim sredstvima za prevoz i rekreaciju kroz parterni deo fontane, ne ulaze u žardinjere, kao i da spreče svoju decu da to čine - navode u Gradskoj upravi.

Video: Snimak trenutka kada se vozač zakucava u fontanu na Slaviji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tajci

    18. avgust 2020 | 18:01

    Bogata drzava, dok narod gladuje...

  • Miki 024

    18. avgust 2020 | 17:01

    Gradjani krivi sto su kocke propale posle 4 dana? Pa nisu gradjani slonovi pa da kocke propadaju cim se na njih nagazi.Taj dan kada su kocke propale je bila jaka kisa,znaci da su ih eksperti vrhunski postavili,posle prve kise ulegle!

  • !!!!!!!!!!!!!

    18. avgust 2020 | 17:15

    1.000.000€ fontana !!!!A skupljamo putem poruka ili ti sms-a pare za lecenje dece u inostranstvu !!!!Nista vise necu komentarisati ali mislim da prioriteti treba da postoje,naravno i fontane kada se za to steknu uslovi !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA