Epidemiološka situacija se smiruje u ovim gradovima: Još dve opštine ukinule vanrednu situaciju

Na snazi i dalje ostaju preporuke Kriznog štaba

  • 0
korona virus, koronavirus, bolnica, lekari Foto: Tanjug/AP

Zbog poboljašanja epidemiološke situacije, opštinski štab u Sremskim Karlovcima doneo je danas odluku o ukidanju vanredne situacije, a na snazi ostaju preporuke republičkog Kriznog štaba.

Kako bi se zadržao trend smanjenja broja obolelih, Štab za vanredne situacije izdao je preporuke identične republičkim, kojima se preporučuje građanima da i dalje nose maske u zatvorenim prostorima i da poštuju fizičku distancu.

Takođe, vanrednu situaciju ukinula je i opština Aleksinac.

Direktor Opšte bolnice Goran Vidić rekao je da je od 108 testiranih u 3 dana samo 7 građana imalo pozitivan rezultat, ali da je veći broj prvih pregleda, te da će zato sa posebnim oprezom pratiti epidemiološku situaciju, pišu Južne vesti.

Od 1. avgusta u Opštini Aleksinac na snazi je bila vanredna situacija zbog povećanog broja novoobolelih od korone.

- Na osnovu procene trenutne epidemiološke situacije od strane rukovodstva Opšte bolnice i Doma zdravlja Aleksinac, članovi Štaba su usvojili Zaključak o ukidanju vanrednog stanja na teritoriji opštine Aleksinac - navodi se u saopštenju Štaba.

Dodaju da će Štab redovno informisati i obaveštavati javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu stanovništva.

Video: Krizni štab: Na PCR testovima za građane koji putuju u inostranstvo stoje datumi izdavanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA