Grad u Srbiji uveo kaznu za vožnju trotineta - do 75.000 dinara

Saobraćajna inspekcija i Komunalna policija će ubuduće podnositi prekršajne prijave protiv prekršilaca

  • 13
Electric scooters, električni trotinet Foto: Shutterstock

U poslednje vreme Kraljevčani su svedoci sve češće i masovnije vožnje električnih trotineta na ulicama grada Kraljeva, uglavnom u zoni zabrane kretanja određene vrste vozila u pešačkim zonama, delovima naselja i trgovima po kojima je dozvoljeno isknjučivo kretanje pešaka, piše GZS.

Imajući u vidu da se trotineti kreću većom brzinom od pešaka i predstavljaju bezbednosni rizik i da mogu izazvati povrede, ali i daleko veće posledice, Saobraćajna inspekcija Odeljenja za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne policije su saopštenjem obavestili građane da će ubuduće vršiti pojačan nadzor nad primenom Odluke o tehničkom regulisanju sabraćaja na teritoriji grada Kraljeva.

- Upozoravamo roditelje maloletne dece, rođake i druga punoletna lica koja, u ime maloletnika, uz lične isprave, iznajmljuju električne trotinete, da to čine na ličnu odgovornost, imajući u vidu da nisu ispoštovane nikakve mere u pogledu bezbednosti i zaštite kako lica koja upravljaju trotinetom tako i slučajnih prolaznika i pešaka - navodi se u saopštenju.

U vezi sa tim Saobraćajna inspekcija i Komunalna policija će ubuduće podnositi prekršajne prijave protiv prekršilaca Odluke o tehničkom regulisanju saobraćaja, pri čemu je za fizička lica zaprećena kazna od 5.000 do 75.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    20. avgust 2020 | 10:22

    Sa neposlusnima tako treba zna se gde se sme voziti.

  • nikolas

    20. avgust 2020 | 10:32

    MA TO NAM JE BAS NAJVECI PROBLEM U SRBIJI!!!??

  • Scepan

    20. avgust 2020 | 10:25

    Konacno, malo mi je falilo da jednog oborim sa trotineta, daju gas i ne gledaju da li ima dece ili starijih sugradjana koji ne mogu da odreaguju u trenutku i izbegnu ih. Licno sam prisustovao kad se klinac zamalo zakucao u punom gasu u komunalce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA