≫ 

Helikopteri nadleću Mileševu: Uskoro će na brdu iznad svetinje dominirati krst, MUP pomaže podizanju

MUP angažovanjem Helikopterske jedinice na postavljanju krsta želi da pruži pomoć i da doprinos obeležavanju 800 godina postojanja manastira

  • 5

Povodom obeležavanja jubileja, 800 godina postojanja manastira Mileševa, na vrhu Titerovac iznad manastira na visini od gotovo 1.000 metara podiže se veliki krst, a akciju je pomaže Helikopterska jedinica MUP.

- Nedavno je Episkop mileševski g. Atanasije blagoslovio da se počne sa pripremama za ispunjenje tog poduhvata. Po projektu najpre je potrebno izbetonirati čvrsto postolje na koje bi se kasnije postavio sam Krst. Zbog nepristupačnosti terena tražena je pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kako bi se angažovali helikopteri radi podizanja materijala, kao i samog Krsta na vrh - saopšteno je ranije iz Eparhije Milešvske.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas, nakon posete manastiru Mileševa, da Ministarstvo unutrašnjih poslova angažovanjem Helikopterske jedinice na postavljanju krsta na vrhu Titerovac želi da pruži pomoć i da doprinos obeležavanju 800 godina postojanja manastira.

- Jubilej koji obeležava manastir Mileševa, 800 godina postojanja, veliki je praznik za srpski narod. Ministarstvo unutrašnjih poslova daje skromni doprinos time što će pomoći crkvi da se podigne veliki krst, koji će biti simbol vere i ljubavi - rekao je Stefanović.

Ministar se zahvalio Eparhiji mileševskoj na prijateljskom dočeku i izrazio nadu da će i u budućnosti biti sličnih projekata u kojima će Ministarstvo unutrašnjih poslova moći da pruži doprinos očuvanju srpske tradicije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucifer 1 RS

    20. avgust 2020 | 16:25

    Neka za svakog Srbina montiraju po jedan krst,da imaju kad napuste ovaj svet jer sumnjaju da će bez njega ostati,ako budu nacionalna manjina .

  • Yoka

    20. avgust 2020 | 16:49

    Auu sad kad nam krene....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA