≫ 

Sanitet se probijao kroz kolonu i trubio, otac se trgao iz sna i video dramu sina, dečak se gušio

Jasmin Džogović, fizijatar iz Novog Pazara, spasio je život petnaestogodišnjem Grku koji živi u Nemačkoj

  • 3

U međuzoni graničnog prelaza Horgoš 16. avgusta odigrala se prava drama. Kroz veliku gužvu probijao se i sanitet iz Novog Pazara, kojim se fizijatar Fudbalskog kluba Novi Pazar, Jasmin Džogović, sa vozačima, uputio u Nemačku. U koloni vozila umalo da dođe do tragedije. A razlog zašto nije je upravo doktor iz Novog Pazara.

U jednom od automobila ispred njih bili su i otac i sin (15) iz Grčke, koji su se sa odmora vraćali kući u Nemačku. Obojica su zaspala. Sanitet je svojom sirenom probudio oca, koji je tek tada primetio da mu se sin guši u snu.

- Falile su sekunde da ode jedan mladi život. Intervenisali smo na licu mesta i kada smo videli da je stanje sa dečakom stabilno dopratili smo ih do mađarskog graničnog prelaza gde ih je preuzela mađarska hitna služba, a mi smo nastavili put Minhena da preuzmemo našeg pacijenta - napisao je Džogović na svom fejsbuk profilu.

- Pomoću specijalnih klešta dečaku smo izvadili jezik, koji je zapao ka ždrelu. Ali nije počeo odmah da diše. Porodica dečaka je stajala pored mene, bili su uspaničeni. Kukali su. Svi su čekali da se nešto dogodi. Teška slika. Pamtiću je do kraja svog života - ispričao je Jasmin za Informer koji je tehnikom "usta na usta" i masažom srca dečaka vratio u život.

Pao na kolena i počeo da plače

- Sve se brzo odigralo, tako da otac nije ni bio svestan šta je bilo i šta je moglo da bude dok ga nisam povratio, jer su već počele da mu izlaze penuške na usta. Tek kad smo ga povratili, kad sam ga predao hitnoj na mađarskom graničnom prelazu, otac se bukvalno osvestio i shvatio šta je bilo i da se nije probudio šta je moglo da bude, pao je na kolena i počeo da plače. Jedno veliko iskustvo i jedan veliki doživljaj - napisao je Džogović i zahvalio Bogu što su baš u tom trenutku bili na tom mestu.

Kako kaže, to je nešto što je ostavilo dubok trag u njemu i nešto što će ceo život da mu ostane u sećanju.

Cela priča dobila je i epilog. Otac dečaka je za samo tri dana uspeo da pronađe spasioce njegovog sina i da im zahvali.

Grk rekao da će doći u Novi Pazar

- Reč je o Grku sa boravkom u Ofenbahu. Preko policije na graničnom prelazu Horgoš našao je ime naše firme i preko interneta je našao naš telefon i podatke. Pozvao nas je da budemo njegovi gosti kad sledeći put budemo u Nemačkoj. Rekao je još da će ubrzo doći u Novi Pazar sa prijateljem koji je Sandžaklija, Emirom Čolakovićem koji mu je pomogao da nađe naš broj telefona.

Tinejdžer je sada dobro.

- U Budimpešti je ostao u bolnici 24 sata zbog praćenja, a kasnije je nastavio put Nemačke - kaže Jasmin Džogović i zahvaljuje Bogu što su u to vreme bili na tom mestu i zaključuje "nije to slučajno, ima neko gore ko sve to pravi".

Video: Snimak iz kola Hitne pomoći: Obolele od korone iz Novog Pazara prevoze u KBC Bežanijska kosa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 99%

    20. avgust 2020 | 22:13

    Bravoo.. ovakve vesti nam trebaju, dosta vise maminih sinova i starelti na naslovnim stranama...

  • DARKO 100%

    20. avgust 2020 | 22:22

    U zivotu se desavaju stvari da nekad nemozemo dati pravo objasnjenje,onda sa aspekta duhovnog bica kazemo sve je po Bozijem promislju,jednostavno andel spasitelj,desi se nesto,i u svemu tome pojavi se onaj ko treba,i spasi vas,pa zar to nije Andjel spasitelj,ima mnogih takvih primera spasenja gde jednostavno ostanemo nemi u takvim situacijama ,mozda je i bolje tako jer sve je u Bozijim rukama

  • Np

    20. avgust 2020 | 22:50

    Svaka cast...ma humani Pazarci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA