Spomenik Joakima Vujića osvanuo sa limenkama piva posle pijane noći: Prizor razljutio Kragujevčane

"Mi klošari nikada nismo ostavili ovakvog Joakima, a pijem tu 10 godina"

  • 10

Spomenik Joakimu Vujiću u Kragujevcu, postavljen pre 35 godina ispred Knjaževsko-srpkog teatra, noćas je imao brojne, ali nezahvalne goste.

Ми клошари никада нисмо оставили оваквог Јоакима, а пијем ту 10 година. Што не отворе опет кафиће до 5 ујутру да се ова стока склони са споменика.Posted by Скривена порука слободних зидара на споменику Јоакима Вујића on Субота, 22. август 2020.

Čitav niz pivskih flaša poređanih po pijedestalu, ali i silno smeće rabzacano oko spomenika, prizor su koji je u subotu ujutru probudio Kragujevčane.

I, prirodno, razljutio ih.

Mi klošari nikada nismo ostavili ovakvog Joakima, a pijem tu 10 godina. Što ne otvore opet kafiće do 5 ujutru da se ova stoka skloni sa spomenika? - naveo je administrator šaljive grupe Skrivena poruka slobodnih zidara na spomeniku Joakima Vujića.

Podsetimo, otkako je policijski čas ukinut, ali rad kafića i noćnih klubova ograničen do 23 sata, ovakve scene osvanule su širom Srbije.

Od Novosadskog keja, na kome su čaše, flaše, limenke, kese i papirne maramice bile pobacane po klupicama, do Užica, gde je o okupljanju mladih početkom maja ostalo da svedoči brdo đubreta, ali i nekoliko izolovanih slučajeva u drugim većim gradovima, nizali su se primeri koji jasno poručuju da celo društvo još treba da nauči - i kad se zabavljaš, treba da to činiš dostojanstveno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    23. avgust 2020 | 09:36

    Da je I nemackoj sigurno ne bi tu osvanule ljudi ih kupe I u samoposluge po osam centi prodaju a limenke dvadeset pet centi.

  • Ivan

    23. avgust 2020 | 11:39

    Pa omladina koja nezna nista osim da drze telefon i flasu piva! Vojska je bila zakon gde od muskarca napravi pravog coveka a ovo sad debil do debila!

  • Miladin

    23. avgust 2020 | 10:33

    Pa ti koji su tu pili nisu culi i ne znaju ko je Joakim Vujic. Tako da ne cudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA