≫ 

Ozbiljan skok temperature za vikend, živa se penje i do 38 stepeni: Evo šta nas očekuje u septembru

Prva promena vremena već sutra, značajno drugačije vreme do kraja nedelje

  • 7
NSAD DUNAV TROPSKI Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Uprkos značajno hladnijem, kišnom današnjem danu u kom se temperature kreću od 21 stepen do 27 stepeni, za vikend slede nove tropske prilike. Kako je u razgovoru za Telegraf.rs kazao meteorolog Weather2Umbrella Đorđe Đurić, očekuje se da subota bude najtoplija sa temperaturom od 35 stepeni u većini mesta, a lokalno i toplije.

U subotu  uvećini mesta oko 35 stepeni, lokalno može biti 37, 38 - kazao nam je dodajući na koji se to deo zemlje odnosi: - Otprilike na severozapad Srbije, delove Bačke i Podrinje.

Kako nam je objasnio, ta će promena biti kratkog daha, jer se utom sprema nova, da bi nas septembarske temperature još jednom potom izenadile.

- Vrlo brzo nakon toga sledi zahlađenje. Početkom naredne nedelje pad temperatura za 10, 15 stepeni, onda se ona vraća na neke normalne vrednosti. Početak septembra biće prijatno topao, imaćemo opet temperature oko 30 stepeni - naveo je.

Razvedravanje do kraja dana

Prema navodima za danas, oblačnost se u nastavku pomera prema istoku, pa će doći do razvedrenja. Prolepšanje vremena očekuje se već sutra.

- Biće sunčano i toplo, ali će jutra biti svežija, u dolinama i kotlinama sa maglom. Maksimalna temperatura u sredu od 28 do 32°C, u Beogradu do 30°C. U četvrtak i petak temperatura od 29 do 33°C, u Beogradu do 32°C - naveo je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nastavnica

    25. avgust 2020 | 13:53

    Masku mogu da skinu kada sede u klupi i slušaju, pišu, crtaju, šta već , dakle u trenucima kada ne pričaju. Onog trenutka kada treba nešto da kažu, navlače masku na lice. Tako je nama objašnjeno. Ne bi trebalo da bude ne znam kakav problem.

  • Ja

    25. avgust 2020 | 13:04

    Mene zanima kako ce deca ceo dan sa maskom na preko 30 stepeni.. Rekli su da ce biti dozvoljeno da skinu u toku predavanja, medutim nama je uciteljica rekla da je njima samo stigao dopis da moraju stalno da nose maske.

  • tea

    25. avgust 2020 | 13:40

    ko prizivi ove temperaturne promene pricace.mozda opet omase sa prognozom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA