≫ 

Nastava na fakultetima najverovatnije po kombinovanom modelu

- Najvećii naglasak imaće praktični aspekti nastave zato što teorijska nastava može relativno lako da se organizuje na daljinu, dok praktična nastava zahteva prisustvo studenata na fakultetima - smatra Ivanka Popović, rektorka UB

  • 0

Nastava na fakultetima u novoj školskoj godini najverovatnije će ići po kombinovanom modelu, kazala je danas rektorka Univerziteta u Beogradu prof. Ivanka Popović i navela da su preliminarni rezultati uspeha ispitnih rokova u maju, junu i julu dobri i da je na većini fakulteta prolaznost na ispitima ista kao lane.

Popović je rekla da će u narednoj školskoj godini, koja počinje 1. oktobra, naglasak biti na praktičnoj nastavi, jer se teorijska nastava lako može organizovati i na daljinu.

- Nova školska godina će najveriovatnije ići po kombinovanom modelu, gde ćemo najveći naglasak dati na praktične aspekte nastave zato što teorijska nastava može relativno lako da se organizuje na daljinu, dok praktična nastava zahteva prisustvo studenata na fakultetima - navela je rektorka UB.

Kako kaže, situacija sa virusom korona brzo se menja iz nedelje u nedelju, a fakulteti Univerziteta u Beogradu spremni su da se prilagode novonastalim okolnostima kako bi na najbolji način sačuvaju studente i zaposlene.

Popović je navela da su preliminarne analiže uspeha u majskom, junskom, julskom ispitnom roku, tokom epidemije virusa korona, ohrabrujuće, jer je na većini fakulteta ista prolaznost na ispitima kao prošle godine.

- To nas je prijatno iznenadilo i govori o odgovornosti koju su studenti pokazali i ozbiljnosti pristupa studijama. Verujem, uz iskustvo koje smo stekli, da ćemo uspeti sve ispitne rokove do kraja školske godine realizujemo na odgovarajući način - navela je rektorka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA