Otac pet ćerki u požaru ostao bez ičega: Nije spasen ni džeparac koji su sestrice skupljale

Kuća Živojina Ristića u selu Radovnica izgorela je do temelja 11. avgusta, a sedmočlana porodica nije uspela da sačuva ništa od vatene stihije

  • 14
Selo Radovnica, Živojin Ristić Foto: MUP Srbije

Živojin Ristić, vođa bezbednosnog sektora policijske ispostave u Trgovištu, nije ni sanjao da će u jednom trenu on i njegova sedmočlana porodica ostati bez ičega što su godinama gradili i stvarali.

Ipak, neočekivano se, nažalost, dogodilo, a Ristići su u požaru koji je izbio u njihovoj kući 11. avgusta u selu Radovnica, ostali bez ičega.

Kuća Živojina Ristića u Trgovištu do temelja je izgorela, a ova porodica sa 5 predivnih devojčica, nije uspela da spasi ništa od stvari, čak ni džeparac koje su su sestrice sakupljale.

Selo Radovnica, Živojin Ristić Kuća Ristića izgorela do temelja, Foto: MUP Srbije

- Tog 11. avgusta, dok smo spavali, u našoj kući buknula je vatra. Samo pukom srećom smo se probudili i istrčali napolje, a od straha za goli život nismo ni razmišljali da nešto iznesemo. Nikada nisam pomislio da bih sa pet ćerki i suprugom mogao da ostanem bez kuće, ali upravo to nam se dogodilo - kaže za Telegraf.rs Živojin i dodaje da je, ipak, iako im je celo domaćinstvo izgorelo, najvažnije to što su se oni spasili.

Da dobri ljudi postoje, i da su tu da nam se nađu u nevolji, Živojinu su pokazale njegove kolege, koje su uspele makar na tren da ga oraspolože svojim humanim gestom. Naime, rukovodstvo Policijske uprave u Vranju pokrenulo je akciju da mu pomogne.

- Posle požara u kom su nam izgorele sve stvari, rukovodstvo Policijske uprave u Vranju i moje kolege nesebično su se ponudile da nam pomognu. Prikupili su novac kako bismo mogli da započnemo da gradimo naš novi dom, a i pomoći će nam tokom gradnje - priča otac pet ćerki.

Kako ističe, želi svima da se zahvali, čitavom rukovodstvu PU u Vranju, načelniku Igoru Živkoviću i svim njegovim kolegama koji im na ovaj način dale snagu da lakše podnesu ovu nedaću koja nas je snašla.

A kako za Telegraf.rs kažu iz PU Vranje, oni će i dalje biti tu za svog kolegu, i nastaviće da mu pomažu i dalje.

Video: Jeziv požar kod Trebinja, odjeknulo 20 eksplozija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sany

    29. avgust 2020 | 23:36

    Dajte neki konrakt, nesto, skupicemo! Neka su zivi i zdrsvi

  • nedeljko

    30. avgust 2020 | 04:18

    tragedija

  • Mladen

    30. avgust 2020 | 00:23

    Bitno da nema nedaj Boze zrtava , spasli ste se I to ti je prijatelju najvece bogatstvo . Nego redakcija nek ostavi adresu gde moze se pomoc poslati , sve se nadoknadi kad je ziva glava I svi na broju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA