Ova deca su ponos Čačka: Za samo dva dana skupili su 30.000 dinara za lečenje malog Miloša Zarića

- Sredstva prikupljamo tako što pravimo narukvice, obilazimo različita mesta u gradu gde te naše narukvice prodajemo - kaže Milijana Leposavić, članica ove humane družine

  • 3
Humanitarna akcija, Čačak, za lečenje Miloša Zarića Foto: RINA

Da iako su još uvek mali u njihovim grudima kuca veliko srce dokazali su učenici Onovne škole "Filip Filipović" iz Čačka. Nekoliko mališana pokrenulo je humanitarnu akciju za pomoć dvogodišnjem Milošu Zariću, a onda su se priključila i ostala deca. Za samo dva dana prikupljeno je oko 30.000 dinara.

- Sredstva prikupljamo tako što pravimo narukvice, pošto se broj učesnika povećao podeljeni smo u tri grupe i obilazimo različita mesta u gradu gde te naše narukvice i prodajemo - rekla je Milijana Leposavić, članica ove humane družine.

Ovo društvo ima samo jedan cilj, a to je da mali Miloš ima odrastanje kao i sva ostala deca ovog sveta i njihova akcija za sve je podjednako važna, kao i njegova borba za normalno funkcionisanje u društvu.

Humanitarna akcija, Čačak, za lečenje Miloša Zarića Foto: RINA

- Miloš ima samo dve godine, vrlo je razigrano dete, i sve ovo radimo iz najbolje namere. On ima probleme sa kičmom i potrebno mu je lečenje, trenutno se nalazi u Banji Koviljači, a sredstva su potrebna za određene vežbe - rekla je Sofija Radulović.

Slučaj malog Miloša Zarića pre nekoliko sedmica došao je u žižu javnosti, kada su dvojica odraslih Čačana uzela novac iz kutije u kojima se prikupljala pomoć za njega. Kako bi ovaj dečak normalno prohodao, potebno je da do svoje treće godine primu svu neophodnu terapiju koja je izuzetno skupa.

(Telegraf.rs / RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA