≫ 

Deca ubijala mačke, Čačani digli glas: "Javna osuda može sve da pokrene, iz tog razloga ova objava"

Tokom devet sati više od 150 ljudi prokomentarisalo je objavu

  • 2
Mace, fejsbuk objava Foto: Pixabay, Facebook

Jedna devojka u Fejsbuk grupi Čačanke apelovala je na roditelje dece da spreče surovost prema životinjama. Svoj apel ilustrovala je primerom, navodeći da je upoznata sa tim da je grupica dečaka, za koje ocenjuje da su učenici nižih razreda osnovne škole, ubila nekoliko mačaka tako što su navodno bačene u kanalizaciju.

U istoj objavi navela je da su mače bacali sa tobogana, te da ga je prethodno našla 8-godišnja devojčica, koja im se suprotstavila zbog takvog ponašanja. Nju su, navodi pokretač razgovora, ismejali i gurnuli.

Dalje ističe kako je iznela priču da bi javno apelovala na roditelje dece, u nadi da će se prepoznati.

- Ne morate voleti životinje, ali ne morate ih mrzeti toliko da vam deca ubijaju iste i misle da je to normalno, jer nije. Još manje je normalno da već kao mali malteraju slabije od sebe, da li devojčice, da li životinje - napisala je.

Ističući primer svoje sedmogodišnje sestre koja je posebno uzrujana nasiljem nad životinjama, navela je kako ne razume "da se deca igraju".

- (Sestra) Zna da životinja nije igračka i da može da ih boli... Takođe zna da nikoga ne sme da potceni, uvredi ili udari, i da manje i slabije od sebe mora da čuva i štiti ako je potrebno.

Fejbuk objava Foto: Facebook

Takođe je tražila da roditelji razgovaraju sa decom o tome, a u više od 150 komentara većinom su se ređale reči podrške istomišljenika.

- Javna osuda je nesto što može stvari da pokrene, iz tog razloga ova objava - napisala je u odgovoru na jedan od njih.

Među komentatorima bilo je onih koji su se založili za prijavljivanje slučaja nadležnima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Medena

    1. septembar 2020 | 09:41

    Roditelje treba debelo po dzepu a decu hm popravni dom

  • Suri

    1. septembar 2020 | 10:48

    Kakvi li su roditelji kada je potomstvo takvo, pocinje se sa najslabijim stvorovima a zavrsava se sa mlacenjem roditelja. Dragi roditelji onako kako vaspitavate vasu decu tako ce vam vasa deca kad ostarite vratiti, gajite li nasilnika ocekuj nasilje na svojoj kozi kad ostarite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA