≫ 

Dogodovštine klinaca prvog dana škole u Srbiji: Ko ne nosi masku, a ko je pozajmljuje?

Utisak je da su mlađa deca disciplinovanija

  • 6
Škole škola đaci učenici Francuska Foto: Tanjug/AP

Nedeljama smo pričali o početku školske godine i tome kako će i koliko deca koja idu u školu biti zaštićena. Deca koja su navikla da nose maske naviknuta su još tokom prvih nedelja i meseci epidemije, mnoga je i nisu nosila jer, kako su navodili iz kriznog štaba, deca, ako se i zaraze imaju blage simptome. Deca se uglavnom ugledaju na roditelje i rade ono što im oni kažu.

Škola je nešto drugo, tu bi svi morali da nose maske, ali posle dva radna dana u školama izgleda da to nije baš tako.  Generalni utisak je da su možda mlađi razredi disciplinovaniji, dok stariji rade ono što žele. Kako se navodi na Tviteru, u dve novobeogradske škole različita pravila, u jednom moraju da se menjaju maske više pita u toku dana, u drugoj se nosi dok dete ne sedne u klupu, a onda se skida.

U nekim školama decu na malim odmorima ne puštaju iz učionica, ali su deca zato napolju na velikom odmoru, tada je i teško kontrolisati distancu. Van školskog dvorišta, nije im dozvoljeno da izlaze, bar u nekim školama.

Jedan od tviteraša navodi da što su deca starija to su maske sve ređe, skoro je niko ne nosi na licu, a od distance ni traga.

Deca umeju da budu nesebična, pa je dolazilo i do pozajmljivanja i deljenja korišćenih maski.

Činjenica je da deci moramo da pružimo pravi primer, jer ako roditelj ne nosi masku, kakvu to poruku šalje detetu.

Jedna prosvetna radnica napisala je da se posle pet časova u školi osećala kao da je imala 55. Kako kaže, deca su već prihvatila sve što im je rečeno i nazvala ih genijalcima.

Video: Škola u doba korone: Ovako će izgledati pohađanje nastave od 1. septembra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    3. septembar 2020 | 06:57

    To sto ste prosli pored skole i niste videli da nose maske-normalno u dvoristu da nece imati masku, sta vam je ljudi vise

  • Dragica

    2. septembar 2020 | 23:47

    Mi imamo jednu masku u kući i kako ko gde ide menjamo se ....👻

  • DEMOKRA TI JA

    2. septembar 2020 | 23:32

    Isto bilo kad je eksplodirala nuklearka u Cernobilu. Bio klinac tada, keva sva u panici, ne diraj i ne gazi travu, obavezna dezinfekcija obuce pre ulaska u kucu.....Meni bre bilo smesno, dete ko dete. tera svoje taman da cuskije padaju. Koje crne maske u skolama, to je samo slovo na papiru. Jos kad klincima proradi kreativnost pa pocnu poruke da salju preko crteza na maskama, e tek ce tada biti smehotres.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA