≫ 

Dve lažne dojave o bombi u Kragujevcu odložile isto suđenje u 6 dana: "Poklapanje" je u ovom slučaju

Zgrada suda je oba puta evakuisana, a sve aktivnosti zaposlenih bile su prekinute na dva sata

  • 0
Apelacioni sud u Kragujevcu Printskrin: Youtube/RTV Kragujevac

U razmaku od nedelju dana, kragujevačkom Apelacionom sudu telefonom su upućene dve lažne dojave o podmenutoj bombi. Prema informacijama koje smo dobili od portparola tog suda, jedan krivični predmet je bio na "rasporedu" oba puta kada je stigla lažna dojava, a reč je o ekstradiciji kineskog državljanina pravosudnim organima Narodne Republike Kine.

Kragujevačkom Apelacionom sudu upućene su dve anonimne dojave o podmetnutoj bombi u razmaku manjem od nedelju dana. Prva dojava bila je 25. avgusta, a druga posle šest dana - 31. avgusta. Oba puta poziv je bio upućen Apelacionom sudu oko 10.30h, a na sreću u ova slučaja, radilo se o lažnoj dojavi. Zgrada suda je oba puta evakuisana, a sve aktivnosti zaposlenih bile su prekinute na dva sata.

U ovoj pravosudnoj ustanovi nisu mogli da otkrivaju previše detalja za portal Nova.rs, kako ne bi remetili istragu, ali su dobili potvrdu da postoji “poklapanje’” u jednom slučaju.

Rečeno je da je za 25. avgust bila zakazana sednica Veća u ukupno 11 krivičnih predmeta, dok je šest dana kasnije, prilikom druge dojave o bombi, sednica bila zakazana samo u jednom predmetu i to, baš u slučaju koji je odložen 25. avgusta, saopštila je Milena Andrijević, portparolka Apelacionog suda.

U Apelacionom sudu su pojasnili, da se radi o predmetu u kome se odlučivalo o izručenju – ekstradiciji kineskog državljanina pravosudnim organima Narodne Republike Kine, ne navodeći koje krivično delo je u pitanju.

U policiji je rečeno da se intenzivno traga za počiniocem koji je anonimno prijavio da je u zgradi Suda podmetnuta bomba.

Video: Mladića pozvala majka u trenutku kada upada u banku sa bombom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA