≫ 

Tiodorović: Broj obolelih je manji, to ne sme da nas uljuljka

Na respiratorima su dva pacijenta, a jedan je preminuo

  • 2
Konferencija krizni štab Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je u niškom Kliničkom centru smanjen broj obolelih od kovida 19, ali da stalno variranje broja zaraženih na nivou Srbije pokazuje da to ne sme da nas "uljuljka".

Prema poslednjim podacima, u Nišu je hospitalizovan 21 pacijent sa potvrđenim korona virusom. Među hospitalizovanima nema dece.

Na respiratorima su dva pacijenta, a jedan je preminuo.

Tiodorović kaže da su podaci za Niš na očekivanom nivou i da se može reci da su relativno dobri.

-U Kliničkom centru je veoma smanjen broj bolesnika, međutim, to ne treba da nas uljuljka. Na nivou Srbije smo došli na onih 42 ili 56, a sada opet imamo oko 90. Ipak ta brojka dosta fluktuira. Ne deluje da će se smanjivati, već da se održava, rekao je Tiodorović.

Kad je reč o zaraženim učenicima u školama, Tiodorović kaže da su to sporadični slučajevi koji se ne mogu svrstati u tendenciju povećanja.

Naglašava da u školu ne treba da idu ni deca koja imaju bilo kakve tegobe, te dadaje da posebno mogu biti zabrinjavajući srednjoškolci koji se više kreću.

-U zatvorenom prostoru, pa čak i na otvorenom, ako se ne drži rastojanje i ne nose maske, to dovodi do opasnosti da možemo imati veći broj zaraženih. Odluka koja još uvek stoji je 30 osoba na organizovan način. Da li će to biti pomereno – vrlo je moguće, rekao je on.

Ističe i da bez nadzora nema sprovođenja mera.

Video: Velike gužve za testiranje, najviše zbog putovanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli

    4. septembar 2020 | 13:32

    Pored vas i vaših mera koje skoro niko ne poštuje, nema nama uljuljkavanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA