≫ 

Za 3 dana smenjena tri direktora škola: "Postoje snimci na kojima đaci i nastavnici ne nose maske"

Za tri dana smenjeni su direktori škola u Beogradu, Nišu i Pančevu

  • 21
POČETAK ŠKOLE, škola, đaci, učenici Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Za prva tri dana nastave u Srbiji smenjena su tri direktora škola, u Beogradu, Pančevu i Nišu, između ostalog i zbog nepoštovanja mera koje su propisane zbog sprečavanja zaraze korona virusom.

- Posredno, njihova smena ima veze sa nepoštovanjem mera, ali nije samo to bio razlog. Nećemo tolerisati ni najmanje kršenje mera. Nema opuštanja. Učenici treba da budu odgovorni, nastavnici još više, a direktori najviše, jer je na njima najveća odgovornost - rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević, prenose Novosti.

Ovako je ministar prokomentarisao navode da srednjoškolci ne nose maske i da to predstavlja veliki rizik od zaraze. Ministar je rekao da i on sam svakodnevno dobija snimke na kojima se vide đaci, pa i nastavnici bez maski, i upozorava da će reagovati na svaki takav slučaj.

On ističe da su juče održani aktiva sastanci direktora u mnogim školskim upravama, a u ostalima će se održati u ponedeljak, kada kreće i pojačani nadzor prosvetne inspekcije.

- Prosveta je veliki sistem i ako bi se jedan odsto nastavnika opustio i kršio mere, to bi bilo 1.300 nastavnika. Ako bi to činilo jedan odsto učenika, imali bismo 8.500 nedisciplinovanih, što je ogroman epidemiološki rizik. Koristiću sve zakonske mogućnosti da to ne dozvolim. Ne želim da zbog neodgovorne manjine senka padne na ogromnu većinu koja savesno radi svoj posao - istakao je Šarčević.

Video: Kisić Tepavčević: Razvili smo novi algoritam za otkrivanje i postupanje sa zaraženom decom u školama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Whistleblower

    5. septembar 2020 | 11:39

    Molim za nadzor nad O.Š.Svetozar Marković Toza u Novom Sadu, deca i nastavnici na kraju skolskog dana izlaze bez maski iz skole i krecu se bez maski po dvoristu i skoli.

  • Ja

    5. septembar 2020 | 11:23

    Pa nigde se ne poštuju mere i potpunosti, ne nose se maske, ne drži se distanca, niti se dezinfekcija vrši kako treba. Deca na velikom odmoru neće da stoje na metar ipo jedni od drugih, šta je vama. Hoćete smeniti sve direktore zbog toga?

  • Zarko

    5. septembar 2020 | 11:22

    "Virus" ce se prenjeti i sa maskom i bez nje.Maska inace ne stiti ni od cega."Infekcija" ce se prenjeti bez problema.Maske su inace biznis onih koji su ovo i proizveli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA